Antena Meniu Search
x

CCR a decis că numirile şefilor interimari de la TVR şi Radio România sunt neconstituţionale. Anunțul lui Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu a precizat, referitor la decizia Curţii Constituţionale conform căreia numirile la conducerile interimare ale SRTv şi SRR; că, până nu există o motivare a hotărârii CCR, nu va fi făcută nicio altă numire.

de Redactia Observator

la 17.06.2021, 16:16

CCR a decis că numirile şefilor interimari de la TVR şi Radio România sunt neconstituţionale. Anunțul lui Florin Cîţu
Ramona Săseanu numită în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune și Liviu Popescu a fost numit în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune. - Facebook

„Asta nu pot să comentez până nu văd o motivare a Curţii. Vom discuta după aceea. Cred că până atunci nu se face nicio numire”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat, joi la Alba Iulia, despre decizia CCR privind numirire la SRTv şi SRR, potrivit news.ro.

Curtea Constituţională a admis joi, cu unanimitate de voturi, sesizările PSD în legătură cu numirea conducerilor interimare ale SRTv şi SRR. Prin urmare, aceste numiri făcute de Parlament sunt neconstituţionale.

CCR precizează că numirile făcute de Legislativ au încălcat Legea 41/1994 privind funcţionarea SRTv şi SRR, deoarece Parlamentul a invocat aplicabilitatea unor alineate din acelaşi act normativ, însă fără a fi întrunită condiţia din ipoteza normativă a acestui text legal, respectiv situaţia specială a situaţiei tranzitorii dintre două legislaturi parlamentare, în care este permisă numirea unui director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv al Societăţii Române de Televiziune”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi cumpărat vreodată jucării second hand copilului dumneavoastră?
Observator » Stiri politice » CCR a decis că numirile şefilor interimari de la TVR şi Radio România sunt neconstituţionale. Anunțul lui Florin Cîţu