Antena Meniu Search
x

Curs valutar

CCR: Conflict între Parlament și Președinție, pe desemnarea lui Orban

Curtea Constituțională a României (CCR) a admis, luni, că există un conflict de natură constituțională între Administrația Prezidențială și Parlament, pe desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcția de premier.

de Daniel Murărescu

la 24.02.2020 , 15:20

Conflict între Parlament și Administrația Prezidențială, pe desemnarea lui Ludovic Orban Curtea Constituțională a României a admis că exită un conflict între Parlament și Administrația Prezidențială, pe desemnarea lui Orban pentru funcția de prim-ministru - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Curtea Constituțională a României (CCR) a admis, luni, că există un conflict de natură constituțională între Administrația Prezidențială și Parlament, pe desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcția de premier, anunță surse din interiorul Curții.

Sesizarea a fost făcută de Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților (PSD), și Titus Corlățean, președinte interimar al Senatului (PSD).

"Nominalizându-l drept premier pe Ludovic Orban, Preşedintele României încalcă voinţa Parlamentului, care tocmai i-a retras încrederea acestuia prin recenta moţiune de cenzură. Respingând propunerea de premier formulată de o majoritate parlamentară, Preşedintele României va declanşa, astfel cum a declarat, un conflict juridic de natură constituţională, împiedicând formarea unui Guvern, cu scopul declarat de a dizolva Parlamentul şi de a ajunge la alegeri anticipate", se arăta în sesizare.

Articolul continuă după reclamă

În data de 6 februarie 2020, Klaus Iohannis l-a desemnat tot pe Ludovic Orban pentru funcția de premier, după consultarea cu partidele parlamentare, la o zi după căderea Executivului prin moțiune de cenzură.

Învestit cu 240 de voturi, Guvernul Orban a fost demis cu 261de voturi, după doar doar trei luni de mandat. Decizia Parlamentului a deschis practic drumul spre alegerile anticipate, o premieră în istoria post-decembristă. 

- Știre în curs de actualizare - 

Daniel Murărescu Like

Daniel Murărescu face parte din echipa Observator de decembrie 2016, de la relansarea site-ului, şi este în prezent editor de content.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri politice » CCR: Conflict între Parlament și Președinție, pe desemnarea lui Orban