Antena Meniu Search
x

Video Ce ar putea câștiga PSD dacă bate palma cu PNL pentru susținerea Guvernului Ciucă

A doua rundă de consultări a fost cu noroc. Sau poate cu voinţă politică. Preşedintele şi-a impus favoritul pentru Palatul Victoria, aşa că Nicolae Ciucă este noul premier desemnat. După două luni de criză, noul guvern ar putea trece de Parlament pe repede înainte la începutul săptămânii viitoare. Pentru "sacrificiul" retragerii sale, Florin Cîţu vrea o recompensă pe măsură. Funcţia de preşedinte al Senatului.

de Redactia Observator

la 21.10.2021, 20:07

Vezi și

Klaus Iohannis, preşedintele României: ”Am fost foarte mulțumit și bucuros că Partidul Național Liberal a venit cu o nouă abordare”.

Dar nu surprins. Căci decizia a fost luată aseară la o întâlnire la Palatul Cotroceni la care au participat Florin Cîţu, prim-vicepreşedinţii PNL şi însuşi preşedintele. Şeful PNL ar fi insistat să fie desemnat iar premier, însă Klaus Iohannis a fost de neclintit. Potrivit surselor Observator, mesajul său ar fi fost "Nu se poate, Florine". Aşa că l-a impus pe Nicolae Ciucă.

Florin Cîţu, preşedintele PNL: ”Noi credem că aceasta este soluția pentru a debloca actuala criză politică”.

Nicolae Ciucă anunță negocieri cu toate partidele

Pe acelaşi subiect

Într-o şedinţă fulger, cu unanimitate de voturi, azi dimineaţă liberalii s-au supus voinţei preşedintelui. Aşa că discuţiile de la Cotroceni au început cu un nume de premier pe masă.

Klaus Iohannis: ”Aştept o abordare constructivă şi pozitivă în primul rând de la PNL”.

Fiecare partid a beneficiat de jumătate de oră, iar mesajul a fost clar: ”trebuie să găsim altă soluţie”. Şi s-a găsit. Cu Nicolae Ciucă în dreapta lui, preşedintele a făcut marele anunţ.

Klaus Iohannis, preşedintele României: ”Am decis să-l desemnez drept candidat pentru funcția de prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă”.

Nicolae Ciucă, premier desemnat: ”Vom negocia cu toate forțele responsabile”.

Varianta unui Guvern PNL - UDMR

Se conturează scenariul unui guvern minoritar, format din PNL şi UDMR. Nici liberalii, nici preşedintele nu îi mai vor pe cei de la USR la guvernare.

Dacian Cioloş, liderul USR: ”Noi votăm un guvern din care să facem parte”.

Dar liberalii nu stau în voturile USR. Mizează pe susţinerea PSD, care ar urma să fie recompensat cu şefia Camerei Deputaţilor şi a radioului public.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: ”Ca să avem un dialog cu PNL, PNL trebuie să îşi schimbe decizia că nu discută cu PSD. Mi se pare minimum de bun simţ. Vom avea o discuţie cu premierul desemnat”

Florin Cîțu țintește șefia Senatului

Iar pentru sacrificiul de la renunţa la a o nouă nominalizare, Florin Cîţu ar urma să primească şefia Senatului, care acum este la USR. La UDMR vin două portofolii în plus. Şeful UDMR a primit cu reticenţă desemnarea făcută de preşedinte.

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: ”Nu este foarte uzual în ultima perioadă, 50-60 de ani, în țările democratice, niciun militar, fost militar în retragere, să conducă guvernul. Pot accepta în acest moment o astfel de soluție”.

Şi soluţia este un general de patru stele, în rezervă, pe care Klaus Iohannis l-a vrut premier încă din 2020.

Nicolae Ciucă, premier desemnat: ”Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate”.

Nicolae Ciucă are 54 de ani şi este membru PNL din octombrie 2020. Până la intrarea în politică a făcut carieră în armată. Nicolae Ciucă şi-a câştigat gradele în teatrele de operaţii din Irak şi Afganistan. Este singurul general român care a condus personal o misiune de luptă, bătălia de la Nassiria, Irak, în 2004.

Declarația de avere a lui Nicolae Ciucă

Pentru cariera sa, Nicolae Ciucă primeşte o pensie de serviciu de 3700 de euro pe lună. Premierul desemnat are două terenuri şi o casă, două maşini, economii de aproape 200 de mii de lei şi trei credite. Din funcţia de ministru al Apărării a obţinut anul trecut 168 de mii de lei.

Nu este prima dată când conduce Guvernul. A fost premier interimar, după demisia lui Ludovic Orban. Acum, după ce a fost desemnat din nou, glumele pe seama lui s-au viralizat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Ce ar putea câștiga PSD dacă bate palma cu PNL pentru susținerea Guvernului Ciucă