Antena Meniu Search
x

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD se va întâlni cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, la sediul Partidului Social Democrat, ”cum e corect”

Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că PSD a decis să se întâlnească cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă pentru o discuție privind viitorul guvern. Liderul PSD a spus că această întâlnire va avea loc la sediul PSD, cum e normal. În privinţa unor discuţii cu liberalii, el a amintit că PNL are o decizie internă prin care nu discută cu PSD

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 21.10.2021, 18:10

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD se va întâlni cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, la sediul Partidului Social Democrat, ”cum e corect”
Marcel Ciolacu a anunțat că PSD se va întâlni cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, la sediul Partidului Social Democrat, ”cum e corect” - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

Marcel Ciolacu a arătat că solicitarea a venit din partea premierului desemnat. ”Cum este corect, ne vedem la sediul PSD”, a spus el, precizând că nu va avea loc întâlnirea astăzi.

În privinţa PNL, Ciolacu a amintit că liberalii  au o decizie internă de a nu se vedea sau să negocieze cu PSD. ”Dacă vor lua altă decizie în forurile PNL...”, a comentat Ciolacu. 

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă să formeze noul Guvern

Klaus Iohannis a anunţat oficial joi nominalizarea actualului ministru al Apărării Nicolae Ciucă, propus de PNL, pentru funcţia de premier. Nicolae Ciucă, prezent şi el la Palatul Cotrceni, a declarat că va negocia cu toate forţele responsabile pentru a alcătui Guvernul într-un timp foarte scurt. 

Pe acelaşi subiect

”Am fost foarte mulţumit şi bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare. Analizând întreaga situaţie, am decis să îl desemnez drept candidat pe domnul Nicolae Ciucă", a declarat Klaus Iohannis.

Cine este Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă a fost propus pentru funcţia de premier de PNL, după ce Guvernul Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură, iar Dacian Cioloş, propus din partea USR după primele consultări, a picat la votul de încredere din Parlament.

Nicolae Ciucă este un militar de carieră şi a fost prezent la numeroase misiuni militare în afara ţării, precum Irak, Afganistan sau Bosnia. Ciucă a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (sau Scorpionii Roşii) pe care l-a condus în Afganistan şi apoi în Irak. Bătălia de la Nassiria (Irak, mai 2004), în care trupele româneşti au fost conduse de Nicolae Ciucă, este prima batalie la care soldaţii români au fost combatanţi activi după al doilea război mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu a anunțat că PSD se va întâlni cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, la sediul Partidului Social Democrat, ”cum e corect”