Ce l-a întrebat Ioana Mihăilă pe Vlad Voiculescu, după ce a fost desemnată în funcţia de ministru al Sănătăţii
Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătăţii, a anunţat că va continua "fără ezitare" proiectele începute în mandatul lui Vlad Voiculescu, însă a ezitat să spună dacă acesta va face parte, în vreun fel, din echipa pe care o va conduce. A mărturisit însă ce l-a întrebat pe fostul ministru.
Ioana Mihăilă a declarat în prima conferinţă ca ministru al Sănătăţii că l-a întrebat pe Vlad Voiculescu dacă crede că va supravieţui în această funcţie. "Şi a spus că da", a dezvăluit Ioana Mihăilă.
Aceasta a explicat şi care este temerea ei cea mai mare în ceea ce priveşte mandatul de ministru. "Cel mai frică îmi este că nu voi apuca să pun pe drumul cel bun reformele pentru care am venit aici", a mărturisit Ioana Mihăilă.
Ce rol va avea Vlad Voiculescu
Aceasta a menţionat că va continua "fără ezitare" proiectele începute în mandatul lui Vlad Voiculescu. "Am venit aici să fac treabă şi am lucrat bine şi cu domnul Vlad Voiculescu şi mă aştept să lucrez bine şi cu domnul Florin Cîţu”, a mai afirmat noul ministru.
Întrebată dacă Vlad Voiculescu va face parte din echipa ei, noul ministru a spus că nu poate şterge cu buretele aspiraţiile comune pe care le-a avut cu Vlad Voiculescu şi că echipa este în formare.
Potrivit unor surse din Alianţa USR-PLUS fostul ministru Vlad Voiculescu ar fi dorit să fie consilier onorific al ministrului, însă cei de la PNL s-ar fi opus ca acesta să mai aibe vreun rol în aparatul ministerial. Prim-ministrul Florin CÎţu a declarat, întrebat dacă ar fi de acord ca Vlad Voiculescu să fie numit consilier onorific la Ministerul Sănătăţii, că din ce a aflat acesta este în vacanţă în perioada următoare, deci nu se pune problema.
Principalele prevederi din actul adițional la Acordul de Guvernare
PNL, USR PLUS şi UDMR au convenit marţi seară asupra unui act adiţional la Acordul de guvernare care prevede că deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formaţiunilor din coaliţie şi că responsabilitatea politică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliţiei şi a premierului.
Prerogativa constituţională a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către Preşedinte se exercită după informarea prealabilă a formaţiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier şi după o dezbatere în coaliţie, se arată în document.
De asemenea, în lipsa consensului în Coaliţie pe anumite proiecte legislative sau pe alte teme decât cele cuprinse în programul de guvernare, grupurile parlamentare ale partidelor componente pot acţiona în afara Coaliţiei, cu anunţarea prealabilă a partenerilor, şi după refuzul lor de a susţine respectivele iniţiative.
Vlad Voiculescu a fost revocat, miercurea trecută, din funcţia de ministru al Sănătăţii, premierul Florin Cîţu transmiţând preşedintelui Klaus Iohannis documentele necesare, iar decretul a fost semnat de preşedinte. Şi secretarul de stat Andreea Moldovan a fost eliberată din funcţie, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial. Decizia vine după ce Ministerul Sănătăţii a promovat un ordin care include noi criterii pentru plasarea localităţilor în carantină, ordinul fiind semnat de către Andreea Moldovan.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰