Antena Meniu Search
x

Ce le-a transmis Klaus Iohannis militarilor americani de la Baza Kogălniceanu

Președintele Klaus Iohannis și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au vizitat Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, unde a ajuns primul convoi de tehnică militară din SUA. Șeful statului le-a transmis soldaților americani că "suntem recunoscători președintelui Biden pentru decizia de a trimite trupe în România".

de Redactia Observator

la 11.02.2022, 12:49

Ce le-a transmis Klaus Iohannis militarilor americani de la Baza Kogălniceanu
Ce le-a transmis Klaus Iohannis militarilor americani de la Baza Kogălniceanu - Inquam Photos / Octav Ganea

"Dragi prieteni, bine ați venit în România. Suntem recunoscători președintelui Biden pentru decizia de a trimite trupe în țară. Ne aflăm la proximativ 200 de mile de Crimeea, anexată ilegal. De asemenea ne învecinăm cu Ucraina. Astfel, considerăm actuala amenințare de securitate. O percepem în acest fel.

Prezența dumneavoastră aici e o dovadă a coeziunii aliaților și a angajamentului ferm al Statelor Unite în calitate de partener strategic. Este și continuarea cooperării excelente între forțele militare ale României și SUA și o continuare a eforturilor noastre comune de a asigura stabilitate și un viitor mai bun și mai sigur.

Transmitem recunoștința noastră, transmitem mulțumiri trupelor italiene și germane.

Un cuvânt de apreciere pe care îl transmit fiecăruia dintre dumneavoastră. Doresc să vă laud pentru eforturile pe care le depuneți personal. Vă mulțumesc pentru implicare și profesionalism. Veți găsi același profesionalism și dedicare în rândul trupelor române.

Întotdeauna să țineți cont de faptul că eforturile dumneavoastră fac parte din cea mai de succes alianță din istorie. Noi suntem NATO, iar aceasta este cheia pentru pace durabilă, stabilitate și porsperitate în Europa și în întregul spațiu euro-atlantic".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Ce le-a transmis Klaus Iohannis militarilor americani de la Baza Kogălniceanu