Antena Meniu Search
x

Video Ce mesaj le-a transmis Klaus Iohannis liberalilor privind rotativa guvernamentală

Azi este ultima zi de premier a lui Nicolae Ciucă. Vineri îşi depune mandatul. Între timp, preşedintele intervine în negocierile pentru următorul Guvern. S-a întâlnit cu liberalii şi le-a transmis să nu lungească discuţiile. Noul Cabinet Ciolacu trebuie instalat cât mai repede la Palatul Victoria, a fost mesajul lui Iohannis.

de Redactia Observator

la 25.05.2023, 08:37

Vezi și

Negocierile pentru următorul executiv se blochează ba în Ministerul Transporturilor, care a devenit mărul discordiei, ba în crizele sociale - cea mai mare - greva din educaţie. Premierul neagă implicarea preşedintelui în discuţii, deşi surse politice spun că s-au întâlnit la Vila Lac.

Reporter: În ultima perioadă aţi purtat discuţii cu Klaus Iohannis şi ce v-a transmis în legătură cu strategia pe mai departe?

Premierul Ciucă: Vom avea o discuţie cu preşedintele după ce vom termina negocieril.

Reporter: Preşedintele îşi doreşte respectarea protocolului?

Pe acelaşi subiect

Premierul Ciucă: Preşedintele nu se implică în acest proces, este decizia partidelor politice ce fac.

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru liberali

Câteva ore mai târziu, de la Cotroceni, preşedintele l-a contrazis pe premier.

Klaus Iohannis: Le-am spus şi celor din PNL. I-am rugat să trateze negocierile în coaliţie şi cu greviştii, cu toată seriozitatea, să fie o parte relevantă în păstrarea stabilităţii guvernului, stabilitatea generală în România. Imediat ce premierul îşi depune mandatul voi iniţia următorii paşi - nu am niciun interes să trag de timp. Această rotaţie trebuie să se desfăşoare după părerea mea rapid, corect, pe scurt, cum se spune "sticlă" fiindcă oamenii trebuie să vadă că aici nu e vorba de tras sfori, de negocieri care se poartă prea târziu ci de o situaţia pe care coaliţia şi-a însuşit-o de la bun început.

Nicolae Ciucă îşi va da demisia vineri. Tot atunci va merge şi la preşedintele Klaus Iohannis, pentru încheierea mandatului său la Palatul Victoria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Ce mesaj le-a transmis Klaus Iohannis liberalilor privind rotativa guvernamentală