Antena Meniu Search
x

Sorin Pantiș, în Dosarul Telepatia: “Ce s-a întâmplat în prima instanță este incredibil de nedrept”

Deși s-a depus o nouă cerere de strămutare a dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare( ICA), având în vedere presiunea mediatică asupra acestui caz, dar și evoluția lui, ICCJ a refuzat și astăzi aceasta solicitare

la 25.07.2014, 14:45

Deși s-a depus o nouă cerere de strămutare a dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare( ICA), având în vedere presiunea  mediatică asupra acestui caz, dar și evoluția lui, ICCJ a refuzat și astăzi aceasta solicitare

Fostul Ministru al Comunicatiilor, Sorin Pantis a dorit mutarea dosarului ICA de la Curtea de Apel Bucuresti la alta instanta din tara, invocand presiunea mediatica asupra acestui dosar si lipsa de impartialitate a judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti. “Motivele pentru care am cerut stramutarea dosarului sunt legate de presiunea mediatica si de cavalcade de evenimente care au avut loc in timpul si in perioada recursului la Curtea de Apel”. Pantis a precizat ca nu este vorba de neincrederea fata de un complet sau altul, ci de faptul ca, in subliminalul oricarui judecator de la o Curte de Apel, unde au existat astfel de evenimente, a existat o presiune continua.Datorita mass-media, domnul Dan Voiculescu este un star in acest proces, nu trebuie sa tagaduim. Repet, nu este vorba numai despre presiunea media, este vorba despre presiunea care apasa pe acum Curtea de Apel Bucuresti,  dupa intamplarile care au avut loc, care nu pot sa nu lase urme in constiinta unui judecator, cand colegii sunt arestati cu jumatate de ora inainte de a incepe procesul ICA”.

“Nu se poate sa fii condamnat pe nedrept, fara cea mai mica motivatie, intr-o tara civilizata”

Sorin Pantis a spus ca, in prima instanta, a fost o decizie profund nedreapta. “Despre asta o sa discutam la momentul potrivit. Eu va promit inca de pe acum ca voi discuta mult pe probleme de fond, pentru ca nu s-a discutat decat pe probleme de procedura, nimic despre problemele de fond ale acestui proces”.  Intrebat fiind de jurnalisti ce parere are despre judecatoarea Camelia Bogdan, Pantiș a declarat: “Cu siguranta ca e un foarte bun profesionist, citindu-i lucrarile, n-am nimic de zis. Merita locul pe care-l are, ca pregatire si ca ofranda aduse prin scrierile dansei actului juridic pe partea de spalare de bani. Din punct de vedere al modului in care trateaza actul de justitie, nu am sa ma pronunt decat atunci cand voi vedea decizia finala, pentru ca repet si o spun eu pentru prima data, ce s-a intamplat in prima instanta este incredibil de nedrept, este nedrept fara niciun fel de tagadă”. Pantis a mai raspuns la intrebarea daca se teme de o condamnare definitiva: “Nu ma tem, pentru ca atunci cand esti nevinovat si o sa aduc toate argumentele, nu numai in ce ma priveste, ci in ceea ce ii vizeaza pe toti implicati in acest proces. Nu cred ca se poate intampla asa ceva. Nu cred ca intr-o tara civilizata, in care clamam statul de drept, se poate sa fii condamnat absolut nedrept, fara cea mai mica motivatie”, a mai spus el.

 

 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Sorin Pantiș, în Dosarul Telepatia: “Ce s-a întâmplat în prima instanță este incredibil de nedrept”