Antena Meniu Search
x

Ciolacu, despre ridicarea restricţiilor: "Părerea mea că pandemia nu se încheie, dar o să fie o relaxare. Se estimează cât de curând"

Marcel Ciolacu a afirmat că vor fi ridicate cât de curând o serie de restricţii, în funcţie de cum scade numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 şi a oferit ca exemplu anunţurile ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila şi şefului DSU Raed Arafat care au anunţat că în următoarele săptămâni se va renunţa la purtarea măştii în exterior, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 21:23

Ciolacu, despre ridicarea restricţiilor: "Părerea mea că pandemia nu se încheie, dar o să fie o relaxare. Se estimează cât de curând"
- Inquam Photos / George Călin

Liderul PSD a vorbit şi despre decizia CCR care precizează că ordonanţa care reglementează, printre altele, obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise este neconstituţională din motive care ţin de procedura legislativă. „Orice astfel de decizie trebuie să fie imediat intrată în dezbaterea Parlamentului, dar până să intre în dezbatere, sunt convins că Guvernul va venit cu o OUG pentru a pune în acord cu decizia Curţii”, a spus Ciolacu.

Părerea mea că pandemia nu se încheie, dar o să fie o relaxare. Această tulpină care, mai ales la cei vaccinaţi nu le pune viaţa în pericol, este şi o imunizare consistentă în România, citeam că în Bucureşti e 83% rata de imunizare. Eu sunt mulţumit de cum doctorul Rafila a gestionat şi a şi comunicat. Au apărut antiviralele, urmează să vină şi antiviralul inovativ în sistemul sanitar. Nu ştiu de ce au negociat aşa de mult la Comisia Europeană şi vedem că nu mai este aşa presiune pe sistemul sanitar. Cred că o să se ia toate aceste măsuri. Am văzut şi eu anunţurile domnilor Rafila şi Arafat. Au anunţat că în următoarele săptămâni o să renunţăm la măştile în exterior. Nu este uşor. O să trebuiască să ne obişnuim să trăim cu acest virus. Se estimează cât de curând, în funcţie de cum scad infectările. Părerea mea că pandemia nu se încheie, dar o să fie o relaxare. Această tulpină care, mai ales la cei vaccinaţi nu le pune viaţa în pericol, este şi o imunizare consistentă în România, citeam că în Bucureşti e 83% rata de imunizare. Eu sunt mulţumit de cum doctorul Rafila a gestionat şi a şi comunicat. Au apărut antiviralele, urmează să vină şi antiviralul inovativ în sistemul sanitar. Nu ştiu de ce au negociat aşa de mult la Comisia Europeană şi vedem că nu mai este aşa presiune pe sistemul sanitar. Cred că o să se ia toate aceste măsuri. Am văzut şi eu anunţurile domnilor Rafila şi Arafat. Au anunţat că în următoarele săptămâni o să renunţăm la măştile în exterior. Nu este uşor. O să trebuiască să ne obişnuim să trăim cu acest virus. Se estimează cât de curând, în funcţie de cum scad infectările”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică la Antena 3.

Ciolacu, despre decizia CCR: "Aşteptăm motivarea"

El a adăugat că decizia CCR privind ordonanţa care reglementează purtarea măştii în exterior este pe o problemă de formă şi nu de fond.

„Au avut o problemă pe formă, nu pe fond. Şi era normal. Aşteptăm motivarea. Nu e prima oară. Orice decizie a CCR nu se comentează. Ea se pune în aplicare. Am mai văzut până şi preşedintele, premierii comentau deciziile CCR. Nu. Dacă vrem o ţară normală, deciziile se pun în aplicare şi sunt sigur că prim-ministrul o să facă acest lucru. Orice astfel de decizie trebuie să fie imediat intrată în dezbaterea Parlamentului, dar până să intre în dezbatere, sunt convins că Guvernul va venit cu o OUG pentru a pune în acord cu decizia Curţii.  Au avut o prolemă pe formă, nu pe fond. Şi era normal. Aşteptăm motivarea. Nu e prima oară. Orice decizie a CCR nu se comentează. Ea se pune în aplicare. Am mai văzut până şi preşedintele, premierii comentau deciziile CCR. Nu. Dacă vrem o ţară normală, deciziile se pun în aplicare şi sunt sigur că prim-ministrul o să facă acest lucru. Orice astfel de decizie trebuie să fie imediat intrată în dezbaterea Parlamentului, dar până să intre în dezbatere, sunt convins că Guvernul va venit cu o OUG pentru a pune în acord cu decizia CCR”, a conchis Ciolacu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri politice » Ciolacu, despre ridicarea restricţiilor: "Părerea mea că pandemia nu se încheie, dar o să fie o relaxare. Se estimează cât de curând"