Antena Meniu Search
x

Ciprian Ciucu a votat împotriva alianţei cu PSD şi face apel către USR să facă opoziţie în primăriile din Bucureşti

Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, a anunţat că a votat împotriva alianţei politice cu PSD şi UDMR şi că a cerut asigurări că aceasta nu se va impune şi la nivel local. El a făcut un apel către USR să nu provoace rupturi la nivelul administraţiilor locale din Bucureşti.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 22.11.2021, 15:13

Ciprian Ciucu, preşedintele PNL Bucureşti
Ciprian Ciucu, preşedintele PNL Bucureşti - Facebook Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu spune că a primit asigurări că la nivel local nu se va impune o alianţă PNL-PSD, primarii având posibilitatea de a-şi asigura majoritatea cum consideră de cuviinţă. Ciucu afirmă că va milita ca în Bucureşti să se continue colaborarea cu USR, aşa cum s-a promis la alegerile din 2020.

"Am votat și m-am exprimat astăzi, în cadrul Biroului politic Național al PNL, împotriva alianței care se prefigurează la guvernare. Am cerut în ședințele anterioare și astăzi am primit confirmarea că la nivel local nu se impune o de sus în jos o astfel de alianță și că primarii sunt liberi să își decidă, împreună cu propriile organizații locale, propriile majorități. Acest lucru mă bucură în contextul situației politice din București.

În ceea ce mă privește, voi milita pentru menținerea alianței la nivelul Primăriei Generale și a Primăriilor de Sector cu partenerii alături de care ne-am prezentat în campania electorală din 2020. Așa este normal, așa trebuie să facem", a spus Ciprian Ciucu.

Apel către liderii USR

Pe acelaşi subiect

"Fac un apel la Președintele USR, la președintele USR București și la președinții organizațiilor de sectoare ale USR să nu provoace rupturi artificiale în București și să urmeze calea mai ușoară a opoziției.

Fac un apel și la colegii mei din conducerea Sectarelor, ca în contextul schimbărilor guvernamentale, să nu facă gesturi bruște și chiar să dialogheze mai mult decât au făcut-o până acum cu cei cu care ne-am însoțit în campania electorală.

Fac un apel și către Primarul General să pună pe baze autentice dialogul cu organizațiile PNL și USR din Bucureşti și să reevalueze cum se poziționează vizavi de protocolul pe baza căruia a fost susținut în campania electorală și să se asigure că cele agreate se întâmplă.

În ceea ce mă privește, rămân dedicat ideii de reformă și liberalism și intenționez ca, împreună cu Organizația PNL București, să promovăm cea mai reformistă și rațională agendă din acest mare oraș, chiar dacă o parte din măsurile pe care le vom susține vor părea nepopulare!", a mai spus Ciprian Ciucu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nicolae Ciucă, desemnat premier din partea PSD-PNL-UDMR

Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni, alături de Nicolae Ciucă, pe care l-a anunţat ca premier desemnat să formeze guvernul.

PSD, PNL şi UDMR şi-au împărţit ministerele din noua guvernare, aflată sub conducerea lui Nicolae Ciucă.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, luni, la Cotroceni, că românii aşteaptă de la noul guvern "stabilitate şi soluţii" pentru rezolvarea efectelor produse de pandemie şi de criza energetică şi şi-a exprimat speranţa ca noua echipă de la Palatul Victoria să se poată apuca "serios de treabă" începând de joi.

"În ultimele zile am lucrat împreună cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare şi să se constituie o coaliţie solidă în Parlamentul României, astfel încât să putem să realizăm un guvern care să asigure stabilitatea ţării. Practic, cetăţenii români aşteaptă de la noi stabilitate şi soluţii pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemia COVID-19, criza energetică şi de asemenea să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR", a afirmat Ciucă, după ce a fost desemnat de preşedintele Klaus Iohannis să formeze noul guvern.

Şeful statului a avut, luni, consultări cu reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale, iar apoi cu cei ai AUR, în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru. USR nu a participat la consultările de la Palatul Cotroceni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Ciprian Ciucu a votat împotriva alianţei cu PSD şi face apel către USR să facă opoziţie în primăriile din Bucureşti