Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Florin Cîţu, reacţii diferite privind alianţa cu PSD: Critici pentru liderii PNL, mesaj asigurator pentru români; Raluca Turcan să îşi asume dacă nu mai sunt bani de pensii

Florin Cîţu a declarat după votul din conducerea PNL prin care s-a validat guvernarea cu PSD că aceasta reprezintă un compromis spre binele românilor şi i-a asigurat pe cetăţeni că această coaliţie "nu este necondiţionată". Decizia a fost contestată în partid, însă preşedintele PNL a avut şi el reproşuri la adresa liderilor liberali.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 22.11.2021 , 13:26

Florin Cîţu spune că alianţa cu PSD este un compromis
Florin Cîţu spune că alianţa cu PSD este un compromis

PNL a validat guvernarea cu PSD, iar preşedintele Florin Cîţu a vrut să le explice românilor de ce a luat această decizie, contestată de unii lideri din partid.

”Eu cred că ar fi foarte important şi e momentul ca românii să ştie de ce am luat aceste decizii în PNL. Sunt două luni de zile în care nu s-a găsit o majoritate, au fost încercate mai multe formule şi am ajuns la acest compromis, de a face această coaliţie de guvernare. Facem această coaliţie de guvernare pentru că toate celelalte alternative, dacă nu făceam acum această coaliţie, erau mult mai dure pentru români”, a spus Florin Cîţu. 

"Am luat această decizie, dar eu vreau să-i asigur pe români că această coaliţie nu este o coaliţie necondiţionată. Voi monitoriza modul în care această coaliţie va funcţiona şi mă voi asigura că interesele românilor nu vor fi niciodată puse sub semnul întrebării sau că stabilitatea financiară a României va pusă în pericol. Vreau să-i asigur pe români că această coaliţie este un compromis pe care îl facem în acest moment, dar nu este necondiţionată. Principiile liberale vom lupta în continuare pentru ele, le-aţi văzut în programul de guvernare şi ne vom lupta pentru ele şi întotdeauna ne vom lupta pentru aceste principii liberale în această coaliţie", a mai spus Cîţu, la sediul central al PNL.

Articolul continuă după reclamă

Ce le-a declarat Florin Cîţu liberalilor în şedinţă

Pe acelaşi subiect

În cadrul şedinţei PNL însă tonul a fost altul. Conform surselor politice, Florin Cîţu le-a reproşat liderilor partidului că formaţiunea s-a comportat aşa cum a vrut PSD, acceptând inclusiv refuzul social-democraţilor ca preşedintele PNL să nu fie şi şeful guvernului.

"Acum o săptămână am cerut să începem negocierile cu PSD. Am intrat în impas. PSD a cerut ca premierul sa nu fie presedintele PNL.  Am făcut ce a vrut PSD. Cum credeaţi că se va termina? Imediat au fost accelerate negocierile şi acum avem un program de guvernare şi o listă de ministri!

M-am luptat cu populismele şi cu Ludovic Orban şi cu USR şi ma voi lupta şi cu PSD! Provocarea pentru noi este să ne păstrăm identitatea liberală. Atât timp cât ne vom lupta pentru principiile  liberale în această coaliţie, vom ieşi învingători în final", le-a spus Cîţu liderilor PNL.

Răspuns pentru Raluca Turcan, care i-a cerut demisia

Ieşirea lui Florin Cîţu a avut loc în contextul în care mai mulţi lideri PNL i-au cerut luni demisia după negocierile cu PSD.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a transmis luni colegilor de partid un mesaj extrem de dur legat de negocierile pentru guvern şi de atitudinea preşedintelui partidului Florin Cîţu, pe care îl acuză că spune minciuni şi căruia îi cere să-şi depună demisia împreună cu toată echipa de negociere. 

”Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o lună mă ţin de capul tău şi-ţi spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pt că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook”, i-a transmis Raluca Tucan lui Florin Cîţu.

Florin Cîţu a răspuns că Raluca Turcan trebuie să îşi asumea lipsa fondurilor. ”Doamna Raluca Turcan, dacă avea ceva de spus putea să vină la şedinţa BPN, nu în presă. E ministrul Muncii, să îşi asume dacă nu mai sunt fonduri", a spus Cîţu la sediul partidului.

Conform surselor Observator, la şedinţă au existat nemulţumiri şi în privinţa listei de miniştri. Rareş Bogdan şi Ciprian Ciucu, printre alţii, ar fi contestat nominalizarea lui Bogdan Aurescu pentru Ministerul Afacerilor Externe, despre care au spus că "este pesedist".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri politice » Florin Cîţu, reacţii diferite privind alianţa cu PSD: Critici pentru liderii PNL, mesaj asigurator pentru români; Raluca Turcan să îşi asume dacă nu mai sunt bani de pensii