Antena Meniu Search
x

Marcel Ciolacu anunță că PSD depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu pe 14 iunie

Marcel Ciolacu a transmis miercuri, în Parlament, la dezbaterea PNRR, că reprezentanţii Executivului se consideră apostolii transparenţei, dar sunt ”trâmbiţele austerităţii”. Liderul PSD a anunțat la final că va depune moțiune de cenzură pe 14 iunie.

de Redactia Observator

la 26.05.2021, 15:25

PSD depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu pe 14 iunie
Marcel Ciolacu - Hepta

”Azi nu a fost prezentat PNRR. Tot ce știm de PNRR e că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate pentru toți românii. Depunem moțiune de cenzură pe 14 iunie” a spus Ciolacu.

El consideră că premierul nu a prezentat PNRR în faţa senatorilor şi deputaţilor, afirmaţia fiind făcută după discursul premierului cu această temă. "Sezonul la schi s-a încheiat, îi transmit lui Iohannis să citească prostiile lui Cîţu şi Barna din PNRR, să încetăm să ne mai facă de râs la Bruxelles", a afirmat Ciolacu. Marcel Ciolacu i-a transmis premierului Florin Cîţu că afară îl aşteaptă fermierii să le spună de ce agricultura primeşte zero euro prin PNRR. 

"Domnule Cîţu, de data asta nu aţi mai avut pe unde să fugiţi. Afară vă aşteaptă fermierii să le spuneţi de ce agricultura primeşte zero euro prin PNRR în timp ce firmele de consultanţă primesc 2 miliarde de euro. Luaţi-l şi pe Orban şi spuneţi de ce nu aţi dat nici acum despăgubirile şi subvenţia pentru seceta de anul trecut. Ieşiţi şi spuneţi de ce românii mănâncă 70% produse de import în timp ce guvernarea de dreapta vrea să distrugă agricultura românească. Domnule Cîţu, haideţi cu curaj, să nu mai fugiţi iar dacă doriţi să coborâţi la fermieri împreună cu domnul Orban pot solicita o pauză”, a transmis Ciolacu. 

Ciolacu a reproşat Guvernului că în PNRR sunt prevăzute 0 fonduri pentru agricultură: ”Această coaliţie a şmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al UE către clientela de partid şi către firmele sale de consultanţă. Apropo, domnule Barna, câte rude aveţi pe lista de aşteptare la proiectele din PNRR? V-aţi bătut joc, de asta aţi fost refuzat de două ori de CE, de asta veţi ultimul Guvern din Uniunea Europeană care va depune acest plan, nu ştiu dacă aţi aflat, dar unii dintre miniştrii dvs au început să fie subiect de bancuri prin cancelariile europene”, i-a transmis Ciolacu premierului Cîţu. 

Pe acelaşi subiect

El i-a întrebat pe parlamentarii coaliţiei dacă au văzut PNRR şi a susţinut că este o mare ruşine că premierul a trebuit forţat să vină în Parlament pentru prezentarea unui plan care va influenţa România în următorii cinci ani, menţionând că pentru acest lucru a fost nevoie de presiunile PSD şi ale partenerilor europeni.  Ciolacu l-a acuzat pe Cîţu că a vrut să ascundă adevărul românilor din spatele PNRR şi nici în Parlament nu a făcut public acest plan.  Liderul PSD l-a întrebat şi pe Ludovic Orban dacă ştie detalii despre acest plan: "Domnule Orban, aţi văzut acest plan? L-aţi citit, îl aveţi în detaliu”."Comisia Europeană vă tratează ca pe un elev repente şi îl trimite acasă să mai înveţe carte”, i-a transmis Ciolacu lui Cîţu.

Ciolacu a afirmat că planul Germaniei are 1241 de pagini, al Croaţiei  - 1165,  al Franţei - 815 pagini, al Poloniei - 498 de pagini.  "În România nimeni nu a văzut nicio pagină. Guvernul a ţinut planul la secret pentru că vrea să dea cele 2 miliarde de euro pentru firmele de casă şi pentru consultanţi. Nu veţi reuşi. Vom lupta ca banii europeni să ajungă la români, nu la clientela voastră politică”, a afirmat Ciolacu. El a cerut preşedintelui PNL să se trezească "din chefurile făcute" şi să oprească "acest guvern catastrofal care sărăceşte o ţară întreagă”. Ciolacu a avut un mesaj şi pentru preşedintele Iohannis. "Sezonul la schi s-a încheiat, îi transmit lui Iohannis să citească prostiile lui Cîţu şi Barna din PNRR, să încetăm să ne mai facă de râs la Bruxelles”, a încheiat Ciolacu.

Alfred Simonis (PSD): Ce blestem pe ţara asta într-un astfel de moment să avem la conducerea ţării nişte trădători, nişte maeştri ai învârtelilor subterane şi ai compromisurilor sulfuroase

Deputatul PSD Alfred Simonis i-a cerut, miercuri, la dezbaterea PNRR în Parlament, preşedintelui PNL, Ludovic Orban, să îl invite pe premier să prezinte acest plan, "dacă mai aveţi influenţă asupra lui", "dacă vă mai ascultă". "Ce blestem pe ţara asta într-un astfel de moment să avem la conducerea ţării nişte trădători, nişte maeştri ai învârtelilor subterane şi ai compromisurilor sulfuroase", a afirmat Simonis. "Eu, fiind mai naiv de felul meu, aproape că l-am crezut pe domnul ministru, faptul că ar fi vrut să vină să prezinte planul, dar nu l-a invitat nimeni, încercâd să dea vina pe domnul Orban, însă mi-am amintit declaraţiile domnului prim-ministru potrivit cărora PNRR nu are nevoie de prezentare în Parlament”, a declarat Alfred Simonis.

El a catalogat discursul premierului Florin Cîţu despre PNRR drept "o declaraţie politică" şi nu o prezentare."Dacă mai aveţi influenţă asupra lui poate îl invitaţi totuşi să facă prezentarea, dacă vă mai ascultă", a afirmat Simonis, adresându-se preşedintelui PNL, Ludovic Orban.El le-a transmis celor de la PNL: "Acest program nu este programul dumneavoastră, ci este al României”.

Simonis l-a criticat şi pe preşedintele Klaus Iohannis pe motiv că acesta nu a prezentat punctul său de vedere cu privire la acest plan.  În ceea ce îl priveşte pe premierul Florin  Cîţu, liderul deputaţilor PSD a afirmat că acesta este "depăşit complet şi că nu îşi conştientiează postura”. Simonis i-a ironizat şi pe Ludovic Orban, pe Dan Barna, dar şi pe ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, pe care l-a catalogat drept un "personaj dubios". Simonis mai consideră că PNRR "nu are nimic în comun” cu interesele românilor.  "Ce blestem pe ţara asta într-un astfel de moment să avem la conducerea ţării nişte trădători, nişte maeştri ai învârtelilor subterane şi ai compromisurilor sulfuroase! Ce blestem pe ţara asta ca dvs să conduceţi ţara într-un moment în care era nevoie de cu totul altceva, mai ales după ce aţi pierdut alegerile”, a susţinut Simonis.

Gabriela Firea: Nu aţi venit de bunăvoie aici. Aţi venit cam cu forţa, cum îi e câinelui a linge sare/ Nu este normal să aflăm informaţii despre un proiect de ţară atât de important pe surse sau pe la colţuri

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat, miercuri, la dezbaterea PNRR în Parlament, că nu este normal să fie aflate informaţii despre acest plan "pe surse sau pe la colţuri". "Nu aţi venit de bunăvoie aici. Aţi venit cam cu forţa, cum îi e câinelui a linge sare, cum spune românul. Asta se vede din ce ne-aţi transmis", a susţinut ea. Gabriela Firea a afirmat că PSD a fost deschis pentru a pune la dispoziţie specialiştii pentru ca PNRR să fie unul bun. "PSD a fost deschis nu doar să dialogheze, ci să pună la dispoziţie toţi specialiştii pentru ca planul să fie unul bun. Nu aţi venit de bunăvoie aici. Aţi venit cam cu forţa, cum îi e câinelui a linge sare, cum spune românul. Asta se vede din ce ne-aţi transmis”, a declarat Firea.

Ea a menţionat că nu este normal să fie aflate informaţii despre un proiect de ţară pe surse. "Nu este normal să aflăm informaţii despre un proiect de ţară atât de important pe surse sau pe la colţuri, sau din ce lăsaţi să se înţeleagă. Sau din ce ne mai spuneţi ca şi cum ne faceţi o mare onoare, că sunteţi amabil. Sunteţi primul ministru al României. Trebuie să trataţi cu responsabilitate această poziţie”, a transmis Gabriela Firea.

Firea a afirmat că prin acest plan se va întâmpla o sărăcire a populaţiei și a a cerut guvernaţilor să facă împreună echipă pentru realizarea PNRR. "Să facem împreună echipă pentru români şi să câştige toţi românii. Sau să pierdeţi dumneavoastră individual, dar pierd şi românii, nu doar dumneavoastră”, a încheiat Firea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu anunță că PSD depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu pe 14 iunie