Antena Meniu Search
x

Cum a devenit Viorica Dăncilă numărul 2 în PSD, după un congres tensionat

Ziua Congresului Extraordinar al PSD este marcată de scandaluri. Tensiunile au izbucnit şi în stradă şi în interiorul partidului.

Vezi și

Ziua Congresului Extraordinar al PSD este marcată de scandaluri. Tensiunile au izbucnit şi în stradă şi în interiorul partidului. Premierul Viorica Dăncilă a devenit preşedinte executiv, dar contracandidaţii - Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu - sunt revoltaţi. "M-am simţit umilită" a spus fostul ministru al Educaţiei, în timp ce colegul ei a acuzat "un simulacru de alegeri". În faţa Sălii Palatului, sute de oameni au protestat pe toată durata congresului. Trei oameni au fost luaţi cu duba de jandarmi şi amendaţi.

În strigătele protestatarilor, delegaţii PSD încearcă să ajungă la congresul care va schimba conducerea partidului. A fost o şedinţă precedată de tensiuni. Foşti lideri s-au simţit înlăturaţi. Cândva o voce puternică a formaţiunii, Ecaterina Andronescu s-a trezit într-o cursă cu şanse slabe de câştig.

Premierul Viorica Dăncilă a ignorat protestele şi a intrat grăbită, în Sala Palatului, de mână cu iubita liderului Liviu Dragnea.

În sală, Irina Tănase a fost aştezată în primul rând, alături de Carmen Dan şi Gabriela Firea.

Un inel a atras atenţia camerelor de filmat, în momentul aplauzelor.

Pe scenă, au luat cuvântul liderii PSD şi partenerii politici. Liviu Dragnea a vorbit mai bine de o oră despre strategia partidului în următorii ani. La final, a cerut reconfirmarea în funcţie.

Premierul României, care a devenit şi preşedinte executiv al PSD, a vorbit despre 100 de masuri în anul centenar.

După trei ore de discursuri, a venit anunţul mult aşteptat. Totuşi, pauza a venit înainte ca toţi candidaţii să îşi susţină discursurile.

La reluarea congresului, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu au anunţat că îi lasă calea liberă premierului Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv.

Marii absenţi ai zilei au fost Ion Iliescu şi Adrian Năstase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Cum a devenit Viorica Dăncilă numărul 2 în PSD, după un congres tensionat