Antena Meniu Search
x

Dacian Cioloș a fost ales preşedinte al grupului Renew Europe

”Preşedinţia grupului Renew Europe e doar un pas în construcţia politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar începutul proiectului nostru. Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forţelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România prin activitatea noastră la Bruxelles şi în cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată ţara”, scrie Cioloş pe Facebook. El spune că pasul următor este începerea construcţiei politice interne prin care să li se ofere cetăţenilor români un viitor aşa cum îl merită. Din Renew Europe fac parte membrii ALDE, La Republique En Marche (partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron) precum şi alţii. Gruparea are în total de 110 locuri în noul parlament, cu 41 mai multe decât vechiul grup ALDE, în mare parte datorită partidului lui Macron precum şi Liberal Democraţilor din Marea Britanie. Delegaţia franceză este cea mai numeroasă din noul grup.

de Redactia Observator

la 19.06.2019, 12:07

Dacian Cioloș, liderul PLUS
Președintele PLUS Dacian Cioloș a fost ales lider al grupării Renew Europe, din care face parte și La Republique En Marche - Mediafax Foto / Paul Ursachi

Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al Grupului Renew Europe din Parlamentul European, care va avea 110 deputați în viitorul legislativ.

Preşedinţia grupului Renew Europe e doar un pas în construcţia politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar începutul proiectului nostru. Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forţelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România prin activitatea noastră la Bruxelles şi în cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată ţara”, a scris Liderul PLUS pe Facebook.

Dacian Cioloș spune că pasul următor este începerea construcţiei politice interne prin care să li se ofere cetăţenilor români un viitor aşa cum îl merită.

Din Renew Europe fac parte membrii ALDE, La Republique En Marche (partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron) precum şi alţii.

"Felicitări pentru Dacian Ciolos, noul nostru lider de grup. Împreună vor pregăti prima sesiune constitutivă în Strasbourg. Cu Dacian grupul a ales un puternic lider pro-european care se va asigura că vocea noastră va fi auzită", a scris Guy Verhofstadt pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit news.ro, guparea are în total de 110 locuri în noul parlament, cu 41 mai multe decât vechiul grup ALDE, în mare parte datorită partidului lui Macron precum şi Liberal Democraţilor din Marea Britanie. Delegaţia franceză este cea mai numeroasă din noul grup.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Dacian Cioloș a fost ales preşedinte al grupului Renew Europe