Update

Război în coaliție, ziua 3. Negocierile coaliţiei au eşuat, moţiunea a fost depusă. Surse: Florin Cîţu pune la cale demiterea miniştrilor, secretarilor de stat şi prefecţilor USR-PLUS

De Redactia Observator.
Publicat: 03.09.2021, 22:23.
Actualizat: 03.09.2021, 22:24

Guvernul pare a avea zilele numărate. USR Plus e gata să dea lovitura finală în războiul cu PNL, chiar în această seară, când ar urma să depună moţiunea de cenzură. Cu votul partidelor din opoziţie, PSD şi AUR, liberalii ar putea fi forţaţi să aleagă un nou premier. Florin Cîţu acuză o alianţă toxică între cele trei formaţiuni şi ameninţă că se va plânge liderilor europeni. Până atunci, pregăteşte chiar la această oră demiterea din funcţiile importante ale statului a tuturor reprezentanţilor USR Plus.

Reclamă

Florin Cîțu - premierul României: PNL nu-și va da jos niciodată propriul guvern. Avem o alianță toxică, asta se prefigurează. O să iau legătura cu liderii europeni.
Dan Barna - lider USR: Solicităm Coaliției înlocuirea premierului. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, moțiune de cenzură.

Ca-ntr-un joc de șah, USR Plus și PNL mută ultimele piese pe tabla guvernării. După ce au trecut prin două remanieri - la Sănătate și Justiție -, useriștii nu mai fac nicio concesie. Și anunță ultimul asalt:

Ionuț Moșteanu - liderul deputaților USR PLUS: Suntem pregătiți în orice moment să depunem această moțiune.
Florin Cîțu - premierul României: Atunci când depui moțiune împotriva propriului guvern, îți dai demisia din onoare.

Citește și:
Reclamă

În caz contrar, premierul e gata să taie în carne vie. Potrivit surselor Observator, toți miniștrii USR Plus vor fi demiși imediat după depunerea moţiunii. Liberalii par să urmeze un plan bine pus la punct.
Executivul a aprobat controversatul plan PNDL 3, prin care primarii primesc 50 de miliarde de lei, chiar dacă din şedinţa de Guvern au lipsit miniştrii userişti.

Florin Cîțu - premierul României: După 30 de ani de zile, fără apă, fără canalizare, fără asfalt, eu consider că e o urgență.
Ionuț Moșteanu - liderul deputaților USR PLUS: Este urgența lui Florin Cîțu, nu e nicio altă urgență.

O altă miză a Cabinetului Cîțu, mult mai profundă, ar fi numirea procurilor-șefi. Procedura de selecție a acestora, pornită de Stelian Ion, a fost oprită, după ce portofoliul de la Justiție a fost preluat de Lucian Bode. În plus, astăzi a fost schimbată şi conducerea Direcției de avizare din minister. Doar așa a fost posibilă adoptarea programului "Anghel Saligny".

Reclamă

Ionuț Moșteanu - liderul deputaților USR PLUS: Fac un apel la premierul Florin Cîțu și la Lucian Bode să renunțe la practicile pesediste pe care le vedem la Ministerul Justiției.
Florin Cîțu - premierul României: Nimeni n-a fost schimbat. A fost schimbare la cerere. Aș trimite Corpul de Control să vedem pe unde ies documentele oficiale din guvern.

În războiul de la vârful Guvernului, UDMR joacă rolul de pacificator.
Kelemen Hunor - lider UDMR: Ar trebui să se oprească partenerii noștri din toate părtile să mai facă declarații războinice, pentru că e din ce în ce mai greu.

Greul abia acum vine. Ca să iasă victorioși, cei de la USR Plus sunt gata să calce pe toate principiile formațiunii. Soluția de aur: negociază răsturnarea Guvernului cu partidul lui George Simion.

Reclamă

Negociere USR PLUS - AUR - Moșteanu și Simion: Discutăm, nu-i nimic neapărat. Și noi cu voi avem semnăturile pentru a depune o moțiune.

Asta deși, în urmă cu câteva luni, liderul Dan Barna îi vedea pe cei de la AUR ca pe cei mai mari dușmani.

Dan Barna - lider USR: Avem în mod oficial un partid extremist în Parlamentul României.
Ionuț Moșteanu - liderul deputaților USR PLUS. Au fost discuții in partid. Acum, conjunctural, avem același interes.
George Simion - lider AUR: Nu facem nicio alianță nici cu USR PLUS, nici cu PSD. Votăm, în schimb, pentru căderea lui Florin Cîțu.

Reclamă

Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a anunțat pe Facebook că PSD va vota o eventuală moțiune de cenzură USR-AUR dacă cele două partide vor avea semnăturile necesare pentru a fi depusă.

De 117 semnături e nevoie pentru depunerea moțiunii. Dacă ea va fi votată de cel puțin 234 de parlamentari, Guvernul Cîțu va deveni istorie.

Florin Cîțu - premierul României: Cât de sigur sunteți că rămâneți premier și după această criză?
Foarte sigur!


Update 22:21: Surse politice spun că premierul Florin Cîţu pregăteşte demiterea secretarilor de stat, prefecţi, subprefecţi, şefi de agenţii, aparţinând formaţiunii USR-PLUS, după ce negocierile au căzut.

Update: 21:00: George Simion, fondator AUR despre moţiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu. ''Pentru ca România să trăiască, este nevoie ca Florin Cîţu să plece''

Update 20:30: Liderii USR-PLUS şi AUR au depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, după ce negocierile din cadrul coaliţiei de Guvernare au eşuat, "Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!"

Aici textul moţiunii.

Update 17.40: Liderii USR PLUS au anunţat că au primit mandat din partea liderilor din întreaga ţară să solicite demisia premierului Florin Cîţu, iar în cazul în care acesta nu este înlocuit să depună/susţină o moţiune de cenzură împotriva Guvernului.

Dacian Cioloş: Am încheiat şedinţa comitetului politic al USR PLUS. Am primit mandat, pe care îl vom transmite şi astăzi la şedinţa de coaliţie, să solicităm demisia sau retragerea sprijinului politic pentru premierul Florin Cîţu, dacă acest lucru nu se va întâmpla, avem un mandat foarte clar să depunem moţiunea de cenzură în cel mai scurt timp.

Dan Barna: Au fost aproape 400 de lideri USR PLUS din întreaga ţară.. Conducerea partidului a confirmat poziţia pe care BPN a transmis-o de când premierul Florin Cîţu a hotărât demiterea ministrului Justiţiei, nemotivată şi pe motive asbsolut ridicole. Solicităm coaliţiei înlocuirea premierului. Dacă nu se întâmplă, moţiunea de cenzură are toată susţinerea USR PLUS.

Update 17.35: Premierul Florin Cîţu, după adoptarea PNDL3, a anunţat că este sigur că va rămâne premier. "Mergem la coaliție cu mandat de a menține această coaliție. (...) PNL nu-și va da jos niciodată propriul guvern. Demisia premierului înseamnă să-și dea jos propriul guvern. Sunt sigur că voi rămâne premier”.

Update: 17.10: Florin Cîţu a declarat la finalul şedinţei conducerii liberale din Parlament că nu va demisiona, pentru că "demisia premierului înseamnă să îşi dea jos propriul Guvern". Premierul a fost însă apoi confruntat de liderul AUR, George Simion, care l-a înterbat în repetate rânduri când îşi dă demisia, dând naştere unui dialog spumos între cei doi lideri politici

UPDATE 13:10 Premierul Florin Cîţu le-a transmis vineri liderilor PNL reunţi în şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) că la şedinţa de guvern de azi va fi aprobat programul Anghel Saligny, subliniind că cine se opune înseamnă că nu vrea să pună în aplicare programul de guvernare, au declarat surse participante la şedinţă.

”Azi vom adopta proiectul Anghel Saligny (PNDL 3 - n. red.). El se regăseşte în programul de guvernare. oricine spune altceva, înseamnă că nu vrea să pună în aplicare programul de guvernare”, a spus premierul Florin Cîţu în şedinţa BPN a PNL.

Şedinţa de guvern este programată pentru ora 16:00, iar miniştrii USR PLUS au anunţat deja că nu vor participa.

Kelemen Hunor, către USR PLUS: Este o cale greșită

UPDATE 13:00 Discuțiile USR-AUR pe tema moțiunii de cezură reprezintă „o cale greșită”, spune liderul UDMR, Kelemen Hunor. El cere partenerilor de coaliție să nu mai facă „declarații războinice”: În nicio situație nu e bine să împingi pe adversarul tău, pe partenerul tău, și să nu lași spațiu de manevră”.

„Nu e bine să iei poziția de mingea pe Facebook, fiindcă nu te ajută la nimic. Ar trebui să se oprească partenerii noștri din a face declarații războinice, că e bine din ce în ce mai greu. Mai există un sfat, dar nu-mi permit să dau sfaturi. În nicio situație nu e bine să împingi pe adversarul tău, pe partenerul tău, indiferent despre cine vorbim, și să nu lași spațiu de manevră”, spune Kelemen Hunor.

El critică discuțiile dintre USR PLUS și AUR pe tema moțiunii de cenzură.

„În chestiunile de moțiune, de discutat cu AUR, de discutat cu nu știu cine discută useriștii, nu cred că putem comenta prea mult. Este o cale greșită”, conchide liderul UDMR.

Marcel Ciolacu: Miza nu este textul sau autorul moțiunii, ci votul

UPDATE 12:50 Președintele PSD Marcel Ciolacu a făcut un nou apel către liderii USR și AUR, cărora le transmite că miza cea mai importantă în acest moment nu este textul sau autorul moțiunii, ci votul din Parlament care să determine căderea Guvernului Cîțu.

Marcel Ciolacu a lansat o nouă invitație către toate formațiunile politice și toți parlamentarii care își doresc înlăturarea actualului guvern să contribuie cu modificări sau completări la moțiunea propusă de PSD.

Ciolacu spune că „aceasta este singura variantă care a fost prezentată public și care beneficiază de numărul de semnături necesar pentru inițierea procedurii parlamentare”.

El le transmite lui Dan Barna, co-președintele USR PLUS, și lui George Simion, co-președinte AUR, că miza cea mai importantă în acest moment nu este textul sau autorul moțiunii, ci votul din Parlament pentru căderea Guvernului Cîțu.

„PSD va vota o eventuală moțiune de cenzură USR-AUR dacă cele două partide vor avea semnăturile necesare pentru a fi depusă. Fac un apel la toate partidele parlamentare să urgenteze procedurile constituționale pentru încheierea cât mai rapidă a acestei crize guvernamentale. Oamenii au probleme majore care trebuie rezolvate, nu vor ca politicienii să-și piardă vremea cu tot felul de crize politice repetate. Prioritatea noastră trebuie să fie stoparea degradării accelerate a nivelului de trai, pe fondul creșterii masive a prețurilor la energie, alimente și medicamente. De aceea, este nevoie de instalarea cât mai rapidă a unui guvern legitim care să pună capăt dezastrului economic și social provocat de actuala echipă guvernamentală”, a spus Ciolacu.

Orban: Nu voi permite niciunui parlamentar al PNL să voteze o moţiune împotriva unui Guvern PNL

UPDATE 12:35 Ludovic Orban a afirmat că nu se aşteaptă să fie consultat cu privire la deciziile care vor fi luate în PNL referitoare la situaţia politică, deoarece Florin Cîţu nu a întrebat pe nimeni atunci când a decis remanierea ministrului Stelian Ion. Liderul liberalilor a mai spus că a primit un sms cu două minute înainte ca prim-ministrul să anunţe revocarea lui Stelian Ion. El a adăugat că atâta timp cât este preşedinte al partidului nu va permite niciunui parlamentar PNL să voteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului din care formaţiunea face parte.

„Premierul Cîţu nu a întrebat pe nimeni când l-a remaniat pe Stelian Ion. Nu văd de ce să mă întrebe pe mine sau să ceară acordul partidului, când s-a comportat într-un mod în care nu a consultat preşedintele partidului. V-am spus că eu am fost informat, printr-un sms, cu două minute înainte de declaraţia făcută de premier despre revocarea din funcţie a ministrului Stelian Ion”, a afirmat Ludovic Orban, vineri la Parlament.

Întrebat dacă Florin Cîţu e responsabil pentru declanşarea crizei guvernamentale, Orban a răspuns: „Oricine are ochi şi minte poate să vadă adevărul în această situaţie”.

„Am comunicat cu privire la o şedinţă a coaliţiei care ar urma să aibă loc astăzi. Eu am spus că atâta timp când sunt preşedintele PNL nu voi permite niciunui parlamentar al PNL să voteze o moţiune de cenzură împotriva unui Guvern PNL”, a mai explicat liderul PNL, chestionat dacă a discutat cu cei de la USR PLUS.

Întrebat dacă premierul Cîţu ar trebui să demisioneze, Orban a replicat: „Întrebaţi-l pe dânsul. Din moment ce v-am spus că nu voi îngădui vreunui parlamentar al PNL să voteze moţiunea de cenzură. Normal că îl sprijin că e premierul care reprezintă PNL”.

Florin Cîțu: Soluția se află în discuțiile din coaliție, nu în afară

UPDATE 12:02 Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, înaintea şedinţei PNL, că "a negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român", referindu-se la discuțiile USR PLUS cu social-democrații și AUR privind moțiunea de cenzură împotriva șefului Guvernului.

"Transmis un mesaj României. Eu, Florin Cîţu, am zis că nu fac compromis cu PSD. A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român. Orice decizie trebuie negociată în interiorul coaliției. Fac apel la responsabilitate, la maturitate. Soluția se află în discuțiile din coaliție, nu în afara ei".

UPDATE 11:50 Vineri a fost schimbată șefa direcției de avizare din cadrul Ministerului Justiției, „care a refuzat să avizeze ordonanța ilegală, PNDL3, bancomatul baronilor”, acuză deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu: „Nu continuați să depășiți o nouă linie roșie, așa cum, din disperare, a făcut și Liviu Dragnea”.

„Le cer lui Florin Cîțu și omului numit de el la Ministerul Justiției, Lucian Bode, să oprească abuzurile de la Ministerul Justiției. Nu continuați să depășiți o nouă linie roșie, așa cum, din disperare, a făcut și Liviu Dragnea. Astăzi a fost schimbată șefa direcției de avizare din cadrul ministerului, care a refuzat să avizeze ordonanța ilegală, PNDL3, bancomatul baronilor”, scrie pe Facebook Ionuț MOșteanu.

Deutatul USR PLUS afirmă că „abia aseară (joi seara - n.r.) a ajuns originalul ordonanței la ministerul justiției, deși premierul l-a demis pe Stelian acum 2 zile <pentru că nu avizează>”.

„Lanțul minciunilor și abuzurilor trebuie să înceteze. PNL are obligația să numească un nou prim-ministru în ședința coaliției de astăzi. Cu noul Dragnea, România nu se poate schimba”, conchide Moșteanu.

Stelian Ion: Oprirea procedurii de selecție a procurorilor de rang înalt, dovada că aceasta a fost miza

UPDATE 11:45: Oprirea procedurii de selecție a procurorilor de rang înalt, ca prima măsura în interimatul la Ministerul Justiției, reprezintă dovada cea mai clară că aceasta a fost miza principală a remanierii, afirmă fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, revocat miercuri seara din funcție.

„Oprirea procedurii de selecție a procurorilor de rang înalt, ca prima măsura în interimatul la Ministerul Justiției, reprezintă dovada cea mai clară că aceasta a fost miza principală a remanierii”, transmite Stelian Ion.

Fostul ministru al Justiției acuză și schimbarea conducerii Direcției de avizare din cadrul MJ.

„Schimbarea de pe o zi pe alta a conducerii Direcției de avizare din cadrul MJ pentru a facilita obținerea avizului pentru PNDL 3, proiect care faciliteaza furtul din banii publici, și, probabil, a unor avize ulterioare, arată că Florin Citu nu are respect pentru lege și folosește aceleași metode abuzive pe care le foloseau odinioară cei pe care atâta i-a criticat public. Asta este realitatea tristă a acestor zile”, conchide Stelian Ion.

UPDATE 11:30: Premierul Florin Cîţu va discuta cu liderii PNL în şedinţa Biroului Permanent de vineri posibilitatea de a-i remania pe miniştrii USR PLUS, susţin surse politice. O variantă ar fi ca premierul să semneze demiterea miniştrilor USR PLUS în momentul depunerii moţiunii de cenzură.

De cealaltă parte, liderii USR PLUS se aşteaptă ca vineri să fie scoşi de la guvernare. În acest caz, vor depune moţiunea de cenzură în această seară la Senat, susţin sursele citate.

UPDATE 10:00 Ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, afirmă că planul „Anghel Saligny” va fi dezbătut în ședința Guvernului de vineri, cu aviz pozitiv pozitiv cu observații din partea Ministerului Justiției. El precizează că Ministerul Transporturilor nu a avizat proiectul, dar se consideră că este aviz tacit.

”Aseară am văzut documentul în original. Cu siguranță azi intrăm în ședința de guvern cu acest proiect. Ministerul Dezvoltării (inițiatorul proiectului – n.red.) integrează observațiile Ministerului Justiției sau răspunde cu argumente de ce nu le preia”, a spus Bode.

UPDATE 09:00 Dacian Cioloș îi invită pe parlamentarii liberali „care sunt în profund dezacord cu modul imoral de a proceda al premierului Cîțu” să semneze moțiunea de cenzură USR PLUS: „Știu că PNL-ului nu îi vine să creadă că vom merge până la capăt. Moțiunea USR PLUS există și merge mai departe”.

„Știu că PNL-ului nu îi vine să creadă că vom merge până la capăt. Ne-au subestimat și vor suporta consecințele, dacă ei cred că ne pot cumpăra cu niște funcții. Moțiunea USR PLUS există și merge mai departe. Este scrisă de noi și este o consecință a comportamentului profund iresponsabil al domnului Cîțu. PNL va trebui să își asume ceea ce a făcut Florin Cîțu și să înțeleagă că atunci când am zis că nu girăm hoții și bătaia de joc la adresa banului public am vorbit serios”, scrie pe Facebook Dacian Cioloș.

Potrivit acestora, vineri, la şedinţa coaliţiei, va avea loc discuţia finală pe acest subiect al retragerii sprijinului pentru Florin Cîţu.

Ședințe cruciale, astăzi, cu privire la viitorul coaliției

”Mâine (n.r vineri) la coaliţie va fi ultima discuţie. Dacă liberalii nu îl retrag pe Cîţu, vom depune moţiunea de cenzură semnată de noi şi de AUR. În weekend va avea loc şi un Comitet Politic al USR PLUS pentru validarea acestei decizii. Moţiunea va fi depusă în Parlament luni la prima oră”, a declarat unul dintre liderii USR PLUS pentru News.ro.

Anterior, în cursul zilei de joi, liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a anunţat că premierul Florin Cîţu a pierdut susţinerea formaţiunii pe care o reprezintă şi a precizat că s-a discutat cu AUR pentru depunerea unei moţiuni de cenzură.

”Poziţia USR PLUS e foarte clară şi fermă. Premierul Cîţu a pierdut susţinerea USR PLUS pentru a conduce acest guvern de coaliţie. Cerem coaliţiei o întâlnire în cursul zilei de astăzi. Ceilalţi lideri ai coaliţiei au diverse agende şi întâlnirea nu a fost posibilă. Înţelegem că mâine va fi o întâlnire a coaliţiei. Cerem PNL să facă o nouă propunere de premier. Vrem să continuăm în această structură ministerială. Nu se pune problema să facem schimb de ministere, tot felul de trocuri. Avem o structură a Guvernului, o structură a coaliţiei, avem nişte portofolii ministeriale şi aşa va rămâne. Următorul pas e şedinţă de coaliţie. Dacă Cîţu se agaţă de scaunul de la Palatul Victoria, aşa cum l-am pus în Parlament, aşa îl vom da jos în Parlament”, a afirmat, joi, Ionuţ Moşteanu într-o conferinţă de presă.

Discuţii cu AUR privind moţiunea de cenzură

Acesta a anunţat că s-a discutat cu AUR pentru depunerea unei moţiuni de cenzură.

”Am discutat cu cei de la AUR să vedem dacă putem aveam un text al moţiunii de cenzură. Împreună cu AUR avem 122 de semnături, deci putem depune o moţiune de cenzură. Rămâne să discutăm despre text”, a mai afirmat Moşteanu.

Întrebat dacă miniştrii USR PLUS ar putea demisiona, Moşteanu a afirmat: ”Toate variantele sunt pe masa, însă cred că în momentul acesta e foarte periculos să îl lăsăm pe Florin Cîţu cu toată puterea pe mână, pentru că nu ştie să o folosească. A folosit-o abuziv, a presat miniştri să îi avizeze o OUG care nu are absolut nicio urgenţă. Vrem dezvoltare, dar vrem să nu mai repetăm greşelile trecutului. Nu vrem să deschidem o cutie a Pandorei şi să repetăm greşelile din PNDL 1 şi PNDL 2”.

”Orice discuţie în coaliţie începe de la demisia premierului Florin Cîţu şi apoi discutăm orice”, a mai adăugat Moşteanu, referitor la faptul că liberalii au anunţat susţinerea premierului în continuare.

Anterior, vicepremierul Dan Barna a anunţat că cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea coaliţiei sunt de joi semnături pe moţiunea de cenzură anunţată miercuri seară, după demiterea abuzivă a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei. „Îi invităm alături de noi pe toţi parlamentarii responsabili şi interesaţi ca această criză politică declanşată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puţin”, a adăugat vicepremierul.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
USR anunță o nouă rundă de negocieri cu PNL și UDMR pentru vineri. Moșteanu: În cazul unui eșec, Comitetul politic al USR decide duminică lista de miniștri
Politic• pe 14.10.2021 la 11:53
USR anunță o nouă rundă de negocieri cu PNL și UDMR pentru vineri. Moșteanu: În cazul unui eșec, Comitetul politic al USR decide duminică lista de miniștri
USR anunță o nouă rundă de negocieri cu PNL și UDMR pentru vineri. Moșteanu: În cazul unui eșec, Comitetul politic al USR decide duminică lista de miniștri
recomandari pe a1.ro
Fetița din imagine, cu machiaj pe chip și atitudine de star este acum o cântăreață celebră în România, dar și peste hotare. O recunoști?
Fetița din imagine, cu machiaj pe chip și atitudine de star este acum o cântăreață celebră în România, dar și peste hotare. O recunoști?
USR PLUS cere Curţii Constituţionale devansarea dezbaterii sesizării privind moţiunea de cenzură: "Instrumentul juridic este golit de conţinut"
Politic• pe 20.09.2021 la 13:12
USR PLUS cere Curţii Constituţionale devansarea dezbaterii sesizării privind moţiunea de cenzură: "Instrumentul juridic este golit de conţinut"
USR PLUS cere Curţii Constituţionale devansarea dezbaterii sesizării privind moţiunea de cenzură: "Instrumentul juridic este golit de conţinut"
Reclamă
Top știri
O tânără de 28 de ani, mamă a trei copii, a împuşcat mortal un bărbat pentru că n-a vrut s-o sărute de faţă cu iubita lui, în SUA
1
Mapamond • ieri la 08:15

O tânără de 28 de ani, mamă a trei copii, a împuşcat mortal un bărbat pentru că n-a vrut s-o sărute de faţă cu iubita lui, în SUA

O tânără de 28 de ani, mamă a trei copii, a împuşcat mortal un bărbat pentru că n-a vrut s-o sărute de faţă cu iubita lui, în SUA
"Mai bine muream eu..." Mama unuia dintre tinerii morți în Botoșani, mărturie sfâșietoare. Femeia aproape că nu mai are lacrimi
2
Eveniment • ieri la 20:11

"Mai bine muream eu..." Mama unuia dintre tinerii morți în Botoșani, mărturie sfâșietoare. Femeia aproape că nu mai are lacrimi

"Mai bine muream eu..." Mama unuia dintre tinerii morți în Botoșani, mărturie sfâșietoare. Femeia aproape că nu mai are lacrimi
Trei cunoscuți dansatori italieni au murit în deșertul din Arabia Saudită. Tinerii au sfârşit într-o râpă, la Riad
3
Extern • ieri la 12:29

Trei cunoscuți dansatori italieni au murit în deșertul din Arabia Saudită. Tinerii au sfârşit într-o râpă, la Riad

Trei cunoscuți dansatori italieni au murit în deșertul din Arabia Saudită. Tinerii au sfârşit într-o râpă, la Riad
Maşina unei tinere mame, care a dispărut împreună cu cei doi copii acum 19 ani, a fost găsită în sfârşit într-un râu din SUA
4
Mapamond • pe 17.10 la 07:37

Maşina unei tinere mame, care a dispărut împreună cu cei doi copii acum 19 ani, a fost găsită în sfârşit într-un râu din SUA

Maşina unei tinere mame, care a dispărut împreună cu cei doi copii acum 19 ani, a fost găsită în sfârşit într-un râu din SUA
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul cu 3 morți din Botoșani. Unul dintre tineri, polițist, tocmai își botezase bebelușul
5
Eveniment • ieri la 19:04

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul cu 3 morți din Botoșani. Unul dintre tineri, polițist, tocmai își botezase bebelușul

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul cu 3 morți din Botoșani. Unul dintre tineri, polițist, tocmai își botezase bebelușul
RECOMANDĂRI
O asistentă stă sprijinită de peretele unui spital, afectată de situaţia pandemică
Sanatate • la 13:28

Bilanț coronavirus în România, 19 octombrie. Record absolut de morţi şi cazuri noi, în ultimele 24 de ore; Peste 1.800 de pacienţi la ATI

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru marţi, 19 octombrie 2021, că au fost înregistrate 18.863 de cazuri noi cu...

Bilanț coronavirus în România, 19 octombrie. Record absolut de morţi şi cazuri noi, în ultimele 24 de ore; Peste 1.800 de pacienţi la ATI
Cine este experta OMS care va asista guvernul în criza sanitară. A fost și la New York în vârful pandemiei din SUA
Eveniment • la 13:10

Cine este experta OMS care va asista guvernul în criza sanitară. A fost și la New York în vârful pandemiei din SUA

Cine este experta OMS care va asista guvernul în criza sanitară. A fost și la New York în vârful pandemiei din SUA
România a devenit studiu de caz în lume. Medic: "Clocim o tulpină autohtonă, am îngrozit OMS. Arată cât de lipsiți de educație și de solidaritate suntem"
Sanatate • la 12:43

România a devenit studiu de caz în lume. Medic: "Clocim o tulpină autohtonă, am îngrozit OMS. Arată cât de lipsiți de educație și de solidaritate suntem"

România a devenit studiu de caz în lume. Medic: "Clocim o tulpină autohtonă, am îngrozit OMS. Arată cât de lipsiți de educație și de solidaritate suntem"
Un băiețel a căzut într-o groapă cu apă clocotită, săpată de RADET în Sectorul 1. Micuțul s-a ales cu arsuri de gradul trei
Eveniment • la 07:45
Video

Un băiețel a căzut într-o groapă cu apă clocotită, săpată de RADET în Sectorul 1. Micuțul s-a ales cu arsuri de gradul trei

Un băiețel a căzut într-o groapă cu apă clocotită, săpată de RADET în Sectorul 1. Micuțul s-a ales cu arsuri de gradul trei
PARTENERI
Declarația oficială a Anamariei Prodan în legătură cu divorțul de Laurențiu Reghecampf. Decizia luată de impresară. “Îi oferim șansa de a alege tot ce îl face fericit”
spynews.ro
Declarația oficială a Anamariei Prodan în legătură cu divorțul de Laurențiu Reghecampf. Decizia luată de impresară. “Îi oferim șansa de a alege tot ce îl face fericit”
Senatoarea Șoșoacă amenință cu demonstrații pentru profa de muzică din Botoșani care sfătuia copiii să nu meargă la spital
libertatea.ro
Senatoarea Șoșoacă amenință cu demonstrații pentru profa de muzică din Botoșani care sfătuia copiii să nu meargă la spital
Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat verde: „Nu ne referim la magazinele esenţiale”
bzi.ro
Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat verde: „Nu ne referim la magazinele esenţiale”
Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în România. Ministrul demis al Sănătății, Cseke Attila a făcut anunţul
bzi.ro
Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în România. Ministrul demis al Sănătății, Cseke Attila a făcut anunţul
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Cât costă un litru de benzină la Predeal
gandul.ro
Cât costă un litru de benzină la Predeal
FOTO. Cum arată gravida Roxana Vancea în costum de baie, în luna a 8-a de sarcină!
prosport.ro
FOTO. Cum arată gravida Roxana Vancea în costum de baie, în luna a 8-a de sarcină!
Ne lasă pandemia să ne facem planuri de sărbători? „Un scenariu cu 4.000 de infectări este doar o supoziție, dar ar putea fi reală”
Ziare.com
Ne lasă pandemia să ne facem planuri de sărbători? „Un scenariu cu 4.000 de infectări este doar o supoziție, dar ar putea fi reală”
Anamaria Prodan și-a ales cel mai temut avocat pentru divort. E cunoscut pentru că a golit contul unui milionar la partaj
redactia.ro
Anamaria Prodan și-a ales cel mai temut avocat pentru divort. E cunoscut pentru că a golit contul unui milionar la partaj
Cum se distrează Halil İbrahim Ceyhan și Melih Özkaya din “Moștenirea” pe platourile de filmare. Cei doi actori sunt prieteni foarte buni
tvhappy.ro
Cum se distrează Halil İbrahim Ceyhan și Melih Özkaya din “Moștenirea” pe platourile de filmare. Cei doi actori sunt prieteni foarte buni
Ce spune un iranian despre România. Toți i-au zis: „Nu te duce la București! Sunt oameni săraci„
GSP
Ce spune un iranian despre România. Toți i-au zis: „Nu te duce la București! Sunt oameni săraci„
RAR avertizează: Nu se poate iarna cu cauciucuri all season! Vor fi sancțiuni grele
money.ro
RAR avertizează: Nu se poate iarna cu cauciucuri all season! Vor fi sancțiuni grele
Cătălin Moroșanu, reacție nervoasă după ce polițiștii l-au lăsat fără permis. „Mă duc la Mănăstirea Bârsana, să fac un pomelnic pentru ei!”
as.ro
Cătălin Moroșanu, reacție nervoasă după ce polițiștii l-au lăsat fără permis. „Mă duc la Mănăstirea Bârsana, să fac un pomelnic pentru ei!”
Anamaria Prodan, declarații fără precedent despre femeia care ar aștepta un copil cu Laurențiu Reghecampf. „Nu bat femeile din oraș!”. Mesaj dur pentru soțul ei!
as.ro
Anamaria Prodan, declarații fără precedent despre femeia care ar aștepta un copil cu Laurențiu Reghecampf. „Nu bat femeile din oraș!”. Mesaj dur pentru soțul ei!
De ce nu trebuie să spargi cuburi de gheață între dinți. Puțini știu ce se poate întâmpla
UseIT
De ce nu trebuie să spargi cuburi de gheață între dinți. Puțini știu ce se poate întâmpla
BIANCA IACOB

Dupa noi, gunoiul

O campanie de
Bianca Iacob
De patru ani, într-o pădure din România stă ascunsă o bombă ecologică. A otrăvit totul în jur şi a ajuns la fântânile oamenilor
După noi, gunoiul • pe 14.10 la 20:01
Video

De patru ani, într-o pădure din România stă ascunsă o bombă ecologică. A otrăvit totul în jur şi a ajuns la fântânile oamenilor

România are un muzeu al poluării ascuns de patru ani într-o pădure din Vâlcea. O groapă de gunoi uitată de autorităţi, din...

De patru ani, într-o pădure din România stă ascunsă o bombă ecologică. A otrăvit totul în jur şi a ajuns la fântânile oamenilor
Un sat cu 3.000 de locuitori dă o lecţie României despre reciclare. Totul a început după ce primarul, în funcție de un deceniu, a făcut educaţie din poartă în poartă
După noi, gunoiul • pe 07.10 la 19:55
Exclusiv

Un sat cu 3.000 de locuitori dă o lecţie României despre reciclare. Totul a început după ce primarul, în funcție de un deceniu, a făcut educaţie din poartă în poartă

Un sat cu 3.000 de locuitori dă o lecţie României despre reciclare. Totul a început după ce primarul, în funcție de un deceniu, a făcut educaţie din poartă în poartă
Ministrul Mediului, critici dure la adresa Gărzii de Mediu după dezvăluirile Observator. Reacţia lui Tanczos Barna: "Să-i conducem frumos afară din apele teritoriale ale României"
După noi, gunoiul • pe 05.10 la 16:28

Ministrul Mediului, critici dure la adresa Gărzii de Mediu după dezvăluirile Observator. Reacţia lui Tanczos Barna: "Să-i conducem frumos afară din apele teritoriale ale României"

Ministrul Mediului, critici dure la adresa Gărzii de Mediu după dezvăluirile Observator. Reacţia lui Tanczos Barna: "Să-i conducem frumos afară din apele teritoriale ale României"
După noi, gunoiul. Străinii ne trimit gunoaie, iar noul şef al Gărzii de Mediu îşi dă aprobarea. Deşeurile ajung chiar şi din ţările africane
După noi, gunoiul • pe 30.09 la 19:41
Video

După noi, gunoiul. Străinii ne trimit gunoaie, iar noul şef al Gărzii de Mediu îşi dă aprobarea. Deşeurile ajung chiar şi din ţările africane

După noi, gunoiul. Străinii ne trimit gunoaie, iar noul şef al Gărzii de Mediu îşi dă aprobarea. Deşeurile ajung chiar şi din ţările africane
Vezi toate stirile
CITEȘTE PE A1.ro
Cum s-ar împărți imperiul Prodan-Reghecampf și cine ar primi custodia lui Bebeto. Anamaria și Laurențiu divorțează în SUA
Cum s-ar împărți imperiul Prodan-Reghecampf și cine ar primi custodia lui Bebeto. Anamaria și Laurențiu divorțează în SUA
Cleopatra Stratan, tariful imens pe care îl cere pentru un concert de 35 de minute. Vedeta încasează bani frumoși
Cleopatra Stratan, tariful imens pe care îl cere pentru un concert de 35 de minute. Vedeta încasează bani frumoși
Observator de bine
Greta Gavrilă
Observator de bine • ieri la 21:02
Video

Observator de bine, 18 octombrie 2021. O librărie din Peru s-a inspirat din serialul Squid Game pentru a oferi cărţi gratis

Observator de bine, 18 octombrie 2021, prezentat de Greta Gavrilă.

Observator de bine, 18 octombrie 2021. O librărie din Peru s-a inspirat din serialul Squid Game pentru a oferi cărţi gratis
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 15.10 la 20:32
Video

Observator de bine, 15 octombrie 2021. Nokia a relansat telefonul 6310

Observator de bine, 15 octombrie 2021. Nokia a relansat telefonul 6310
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 14.10 la 21:06
Video

Observator de bine, 14 octombrie 2021. Românul Patric Iluţ a ajuns pe locul doi în clasamentul mondial al skaterilor

Observator de bine, 14 octombrie 2021. Românul Patric Iluţ a ajuns pe locul doi în clasamentul mondial al skaterilor