Antena Meniu Search
x

Viorica Dăncilă şi-a lansat oficial candidatura la prezidenţiale

La Palatul Parlamentului are loc, sâmbătă, o şedinţă a Congresului Partidului Social Democrat. Cu această ocazie s-a marcat oficial lansarea candidaturii premierului Viorica Dăncilă la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 24.08.2019, 13:20

Viorica Dăncilă, susţinută de Mihai Fifor şi Eugen Teodorovici
Viorica Dăncilă este, oficial, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale - Hepta

La Palatul Parlamentului are loc, sâmbătă, o şedinţă a Congresului Partidului Social Democrat. Cu această ocazie s-a marcat oficial lansarea candidaturii premierului Viorica Dăncilă la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Viorica Dăncilă a fost desemnată candidatul PSD la prezidenţiale, premierul fiind omul în care social-democraţii îşi pun speranţe că îl va înfrânge pe actualul şef al statului, Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă şi-a lansat oficial candidatura la prezidenţiale

Viorica Dăncilă a ajuns în jurul orei 11.20 la Palatul Parlamentului, însoţită de Mihai Fifor, ministrul de Interne, şi de Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe.

La eveniment participă bulgarul Sergei Stanişev, liderul socialiştilor europeni, dar nu sunt prezenţi Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, şi Victor Ponta, preşedintele Pro România, personaje pe care Viorica Dăncilă se bazează în dorinţa ei de a deveni preşedintele României.

Viorica Dăncilă şi-a lansat candidatura pe melodia "Eye of the Tiger", iar intervenţia ei a fost prefaţată de cele ale lui Fifor şi Teodorovici.

Ministrul de Interne a ţinut să sublinieze că "avem a doua creştere economică din Uniunea Europeană şi cel mai scăzut nivel al şomajului din ultimii 10 ani exclusiv graţie guvernului Dăncilă".

Mihai Fifor a dat asigurări că "schimbăm legi şi atitudini. Facem inclusiv schimbări în selecţia şi pregătirea oamenilor din sistem. Va trebui să investim în pregătirea profesională a oamenilor şi în motivarea lor".

Teodorovici a ţinut să precizeze şi el că "avem oameni harnici şi pricepuţi. Este timpul să demonstrăm că PSD poate să repare greşeli şi să reclădească".

Viorica Dăncilă a anunţat că îşi doreşte să devină preşedintele României "pentru a ajuta mame, copii, tineri şi pensionari. De altfel, toate deciziile pe care le-am luat până acum au fost îndreptate spre această direcţie".

Actualul premier a precizat şi că este recomandată de "munca depusă şi puterea de a merge înainte. Sunt de 23 de ani în PSD. Am plecat de la baza partidului şi l-am reprezentat în permanenţă cu mândrie, chiar şi când am lipit afişe sau am împărţit pliante".

Viorica Dăncilă s-a lăudat cu creşterea economică şi cu fondurile europene atrase, dar a anunţat şi că "alegerile prezidenţiale reprezintă un examen decisiv pentru PSD, care ar putea suferi enorm în cazul unui nou eşec".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Viorica Dăncilă şi-a lansat oficial candidatura la prezidenţiale