Antena Meniu Search
x

Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader discută despre recursul compensatoriu: 'A fost o decizie neinspirată'

Premierul Viorica Dăncilă va avea o întâlnire, astăzi, la Palatul Victoria, cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader, pentru a discuta despre recursul compesatoriu şi efectele acestuia.

Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader discută despre recursul compensatoriu
Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader discută despre recursul compensatoriu - Observator

Premierul Viorica Dăncilă va avea o întâlnire, astăzi, la Palatul Victoria, cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader, pentru a discuta despre recursul compesatoriu şi efectele acestuia.

Premierul Dăncilă a declarat, ieri, la Strasbourg, că recursul compensatoriu a fost iniţiat de Cabinetul Cioloş, fiind o decizie 'neinspirată'.

Dăncilă a adăugat că va discutat cu ministrul Tudorel Toader pentru a analiza efectele acestuia şi pentru a lua o decizie în acest sens.

"După cum ştiţi această lege a recursului compensatoriu a fost iniţiată de Guvernul condus de Dacian Ciolos şi cred că a fost o decizie neinspirată la acel moment. Mâine mă voi întâlni cu ministrul Justiţiei tocmai pentru a luă o decizie, care au fost efectele acestei legi astfel inmcat decizia noastră să reflecte realitatea în România şi lucrurile care s-au întâmplat să nu mai aibă loc. Nu pot să iau o decizie până nu vorbesc cu cei în domeniu", a preczat Viorica Dăncilă, la Strasbourg.

De asemenea, Tudorel Toader a prezentat, ieri, precizări privind recursul compensatoriu şi a prezentat traseul proiectului de lege, în concluzie subliniind că Ministerul Justiţiei nu a fost de acord cu modificările propuse deoarece a fost luat în considerare studiul de impact primit de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

"Ministerul Justiţiei nu a fost de acord cu modificările propuse, luând în considerare şi studiul de impact primit de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Camera Deputaţilor a extins beneficiul şi pentru alte criterii. Curtea Constituţională a fost sesizată în controlul a priori. Ministerul Justiţiei s-a exprimat în sensul că legea este neconstituţională", a scris ministrul Justiţiei pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader discută despre recursul compensatoriu: 'A fost o decizie neinspirată'