Antena Meniu Search
x

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, condamnat la 8 ani de închisoare. "PSD îl susţine"

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare.

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, condamnat la 8 ani de închisoare. "PSD îl susţine"

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de ICCJ de de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate. Partidul de guvernământ îl susţine pe fostul primar al Slatinei.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, joi, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că PSD va face un anunţ, în câteva ore, în funcţie de decizia pe care o va lua Darius Vâlcov, subliniind că partidul îl susţine pe acesta.

Codrin Ştefănescu a susţinut că Darius Vâlcov a fost condamnat ”pentru nimic”, că este supus unei ”mari presiuni” şi urmează să decidă dacă, în condiţiile în care este ”vânat”, îşi asumă ”riscul” de a mai continua pe funcţia din Guvern.

Reprezentantul PSD a susţinut că este mare nevoie de Darius Vâlcov în Guvern şi că partidul îl susţine şi nu îi va cere să se retragă din funcţie.

Fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov, actual consilier în aparatul de lucru al prim-ministrului, a fost condamnat, joi, de instanţa supremă, la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil.

Decizia pronunţată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri politice » Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, condamnat la 8 ani de închisoare. "PSD îl susţine"