Antena Meniu Search
x

De ce România nu dezvăluie ce sprijin militar oferă Kievului. Iohannis: Suntem lângă front, nu are rost să dăm date celor care agresează Ucraina

Război în Ucraina. România nu va comunica exact sprijinul militar direct pe care îl acordă Ucrainei, deoarece ţara noastră se află "lângă front", a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European.

de Redactia Observator

la 21.03.2024, 14:25

De ce România nu dezvăluie ce sprijin militar oferă Kievului. Iohannis: Suntem lângă front, nu are rost să dăm date celor care agresează Ucraina
De ce România nu dezvăluie ce sprijin militar oferă Kievului. Iohannis: Suntem lângă front, nu are rost să dăm date celor care agresează Ucraina - Administrația Prezidențială

"România nu va fi mai transparentă. (...) Nu mi se pare pur şi simplu util să facem publice detalii despre ajutorul militar sau despre unde facem antrenamente pentru militarii ucraineni. Suntem lângă front. Nu are rost să dăm date via media celor care agresează Ucraina", a afirmat şeful statului.

Aceste măsuri, a subliniat el, "sunt agreate de forurile competente şi gestionate cu foarte mare responsabilitate". El a menţionat centrul de la Feteşti, unde sunt planificate antrenamente ale piloţilor ucraineni pe aeronave F-16.

Luni, Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act de o scrisoare din partea preşedintelui Klaus Iohannis prin care a informat Parlamentul că a aprobat tranzitarea teritoriului naţional a unor echipamente şi bunuri materiale donate de către Finlanda Ucrainei şi instruirea unui număr de aproximativ 50 de militari ucraineni.

Ucraina i-a mulțumit României pentru cele "15 convoaie militare trimise"

Pe acelaşi subiect

România a trimis Ucrainei 15 convoaie cu ajutoare militare şi va ajuta la antrenarea piloţilor ucraineni pe avioane F-16, informa, în luna februarie, Centrul pentru Comunicare Strategică, o organizaţie oficială a guvernului ucrainean pentru combaterea dezinformării, care a publicat pe X un videoclip de mulţumire la adresa României.  

„Nu doar graniţa comună, ci şi istoria comună dintre România şi Ucraina reprezintă fundamentul parteneriatului nostru de o viaţă. Le mulţumim prietenilor noştri români pentru că ne-au fost alături încă de la început în lupta împotriva tiraniei”, este mesajul postat de Stratcom Center pe X. „Ucraina vă va susţine întotdeauna”, le promit românilor ucrainenii.

Apar, de asemenea, imagini din februarie 2024 cu refugiaţi, Stratcom reamintind: „România a găzduit zeci de mii de refugiaţi”. „Ucraina nu va uita niciodată generozitatea vecinului nostru. Mulţumesc, România”, se spune în mesajul de final al videoclipului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » De ce România nu dezvăluie ce sprijin militar oferă Kievului. Iohannis: Suntem lângă front, nu are rost să dăm date celor care agresează Ucraina