Antena Meniu Search
x

De ce se teme Marcel Ciolacu, după ce Florin Cîţu şi-a dat demisia de la conducerea PNL

Marcel Ciolacu este îngrijorat cu privire la soarta coaliţiei de guvernare, după ce Florin Cîţu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

de Redactia Observator

la 04.04.2022, 10:22

- Hepta

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, despre demisia lui Florin Cîţu de la şefia PNL, că speră că acest nou scandal din interiorul PNL să nu afecteze coaliţia si actul de guvernare, arătând că, după ultimele discuţii avute cu prim-ministrul, consideră că sunt într-o logică normală, iar în rest, sunt problemele interne ale PNL.

”Eu sper că acest nou scandal din interiorul PNL să nu afecteze coaliţia si actul de guvernare. După ultimele discuţii avute cu prim-ministrul, consider că suntem într-o logică normală, în rest, sunt problemele interne ale PNL”, a spus Marcel Ciolacu. 

Preşedintele PSD a menţional că românii aşteaptă de la coaliţie anumite decizii şi anumite măsuri. ”Avem de-a face cu scumpiri şi cu o inflaţie, ştim de unde au pornit toate aceste lucruri, nu am nicio reţinere să o spun, de la liberalizarea haotică în zona energiei, asta este, trebuie să şi-o asume cei care au făcut acest lucru”, a mai comentat el. 

Ciolacu a mai spus că ”în acest moment, intrăm pe efectele acestor scumpiri exagerate la energie, să le diminueze”. ”Vor fi şi scheme de ajutor în zona economică, nu ştim deducerea poate a accizei pentru transportatori, la combustibili. Sunt mai multe, unele convenite, altele neconvenite până în acest moment cu membrii coaliţiei”, a mai spus Ciolacu. 

Pe acelaşi subiect

Florin Cîţu a demisionat din funcţia de preşedinte al PNL

Florin Cîţu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. Decizia vine la câteva zile după ce preşedinţii de filiale din ţară i-au transmis o scrisoare prin care îi cereau demisia.

„Nu am avut șansa că vorbesc cu colegii mei, din păcate nu au vrut să participe la ședință, singura convocată statutar. Păcat că PNL arată astăzi că nu respectă statutul”, a afirmat Cîțu după şedinţei Biroului Executiv al partidului, la care liderii filialelor locale nu s-au prezentat. Cîțu a spus că ar fi vrut să își prezinte demisia în fața colegilor mei, dar pentru că nu au fost acolo, a înregistrat-o la partid.

Conducerea interimară a partidului a fost preluată de senatorul Gheorghe Flutur. Şedinţa Consiliului Naţional a avut loc în data de 3 aprilie, ora 12:00, la Bucureşti, la Palatul Parlamentului. În comunicat se arată că necesitatea unei schimbări se impune şi datorită contextului geostrategic, existând situaţii când o decizie administrativă are nevoie de o susţinere politică rapidă. O situaţie de criză impune măsuri de criză, mai spune PNL.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » De ce se teme Marcel Ciolacu, după ce Florin Cîţu şi-a dat demisia de la conducerea PNL