Antena Meniu Search
x

Video Viitorul PNL, decis într-o şedinţă-fulger. Ciucă spune că nu a luat încă o decizie privind candidatura sa pentru șefia partidului

Florin Cîţu este deja istorie în PNL. N-au trecut nici 24 de ore de la demisie, că liberalii l-au şi înlocuit, iar cei mai fideli susţinători s-au lepădat de el. Conducerea interimară a partidului a fost preluată de senatorul Gheorghe Flutur. Iar cine va fi următorul şef cu puteri depline este deja o poveste cu final aşteptat. 

de Redactia Observator

la 03.04.2022, 20:28

Vezi și

Viitorul PNL a fost decis într-o şedinţă-fulger. 

Gheorghe Flutur, preşedinte interimar PNL: Azi, colegii m-au propus pe mine să preiau atribuţiile preşedintelui PNL interimar până la congres. A fost un vot în unanimitate. 

Iar funcţia de secretar general lăsată liberă de Dan Vîlceanu a fost preluată interimar de Lucian Bode. 

Că Florin Cîţu e istorie a devenit clar când şi unul dintre ultimii lideri care l-au susţinut au uitat de loialitate. Alina Gorghiu râvneşte acum la funcţia de preşedinte al Senatului, care încă e la fostul şef PNL. 

Pe acelaşi subiect

Alina Gorghiu, senator PNL: Florin Cîţu ne-a eliberat de un vot dându-şi demisia. Îi mulţumesc pentru colaborare. Cred că va trebui să privim de azi spre viitor. 

Fără să-i rostească numele, mai marii din PNL s-au spălat pe mâini de Florin Cîţu. 

Gheorghe Flutur, preşedinte interimar PNL: Trebuie să recunoaştem şi să îndreptăm ce n-a mers. Am avut un festival al democraţiei care ne-a costat scump 

Lucian Bode, secretar general interimar PNL: Avem nevoie de un lider puternic. PNL are nevoie de un leadership adevărat, orientat spre viitor. 

Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte PNL: La congresul de anul trecut am fost, din păcate, într-un fel de poveste Iliescu-Vadim pe care sper să nu o mai trăim niciodată în PNL. Între două rele, am ales răul cel mai mic. 

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL: Am fost speriat în ultimele zile că am putea să asistăm din nou la un festival al democraţiei care să ne pună cu totul pe spate.

Nicolae Ciucă, nehotărât

Alegerile în partid au devenit o glumă. Iar următorul "festival al democraţiei" se anunţă un joc la fel de ridicol. Deşi e uns de Klaus Iohannis să preia conducerea PNL la congresul din 10 aprilie, Nicolae Ciucă n-a luat azi cuvântul la Consiliul Naţional şi face pe inabordabilul. 

Nicolae Ciucă, premierul României: Atunci când voi lua o şedinţă în acest sens vă voi anunţa. 

ReporterDar ştie toată ţara că acest congres are loc ca să fiţi ales dumneavoastră, ce decizie să luaţi? 

Nicolae Ciucă: Asta o spuneţi dumneavoastră. Eu până în acest moment nu am luat o decizie. 

Actualul premier, la fel ca Florin Cîțu, va avea nevoie de o derogare pentru că nu are vechimea necesară pentru a candida la şefia PNL. Nicolae Ciucă este membru de partid de doar doi ani, nu de cinci ani, aşa cum prevede statutul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri politice » Viitorul PNL, decis într-o şedinţă-fulger. Ciucă spune că nu a luat încă o decizie privind candidatura sa pentru șefia partidului