Antena Meniu Search
x

LOVITURĂ pentru PSD! Mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis (VIDEO)

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat rezolvarea urgentă a crizei guvernamentale, a declarat, în urmă cu puţin timp, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat rezolvarea urgentă a crizei guvernamentale, a declarat, în urmă cu puţin timp, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Ea a spus că toate procedurile de desemnare a unui nou premier vor fi demarate abia atunci când Sorin Grindeanu va demisiona sau va fi revocat de Parlament.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

”Vă informez că Președintele României a primit scrisoarea semnată de președinții PSD și ALDE, prin care aceștia anunță că au retras Guvernului sprijinul politic.

Președintele României a luat act de faptul că în interiorul Coaliției de guvernare a apărut o nemulțumire în ceea ce privește activitatea Executivului și că se dorește schimbarea întregului Cabinet. În acest sens, Administrația Prezidențială face următoarele precizări legate de procedură:

Potrivit art. 106 din Constituție, „funcția de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a pierderii drepturilor electorale, a stării de incompatibilitate, a decesului, precum şi în alte cazuri prevăzute de lege”. Conform art. 107 al Legii Fundamentale, „Dacă primul-ministru se află în una dintre situațiile prevăzute la articolul 106, cu excepția revocării, sau este în imposibilitate de a-și exercita atribuțiile, Președintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuțiile primului ministru, până la formarea noului Guvern”. Deocamdată nu ne aflăm în niciuna din situațiile menționate în Constituție.

Când funcția de prim-ministru va deveni vacantă, fie ca urmare a demisiei primului-ministru sau prin adoptarea în Parlament a unei moțiuni de cenzură, Președintele României va declanșa procedurile constituționale în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

În situația în care Guvernul va fi demis conform Constituției, Președintele României va urma cu celeritate pașii procedurali prevăzuți în Legea Fundamentală.

Președintele solicită soluționarea urgentă a crizei din interiorul Coaliției de guvernare pentru a evita instabilitatea politică. Rezolvarea crizei interne a Coaliției este strict răspunderea partidelor din care este alcătuită. Președintele României garantează respectarea Constituției în această procedură”, a spus Mădălina Dobrovolschi, purtătoarea de cuvânt a președintelui Klaus Iohannis.

Ce mai puteţi citi pe OBSERVATOR.TV:

Citeşte şi: Româncă de 23 de ani în stare gravă: STROPITĂ CU BENZINĂ şi INCENDIATĂ în restaurantul Transilvania, din Paris! Lidia e arsă pe aproape tot corpul

Băsescu dezvăluie pe Facebook cine se află, de fapt, în spatele SCANDALULUI POLITIC din România. Sunt doi foşti PDL-işti!

Sorin Grindeanu a transmis un MESAJ pe Facebook, în urmă cu puţin timp: "Să nu vă fie frică..."​

DIRECT DIN INFERN! O mamă a transmis LIVE, pe Facebook, IMAGINI TERIFIANTE din interiorul Grenfell Tower. Femeia şi cei doi copii ai ei au ARS DE VII în incendiu (VIDEO DRAMATIC)

Cutremurător! ULTIMELE MESAJE trimise de oamenii care au ARS DE VII în incendiul din Grenfell Tower: "Iertaţi-mă, adio!" (VIDEO)​

Adio, cost suplimentar la telefon în UE! Roaming la tarife naţionale pentru cei care călătoresc. Atenţie, ce SUPRATAXE pot exista şi cine NU beneficiază de serviciu

SENTINŢĂ pentru Mitică Dragomir și Mircea Sandu, în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova​

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » LOVITURĂ pentru PSD! Mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis (VIDEO)