Antena Meniu Search
x

DEMISII în lanţ din PSD: "Un sistem în care Guvernul dă o lege în favoarea unui singur om, este un sistem BOLNAV"

După ce astăzi, Aurelia Cristea, fost deputat şi ministru pentru Dialog Social, a anunţat că demisionează din PSD, ca urmare a adoptării OUG de modificare a codurilor penale, alte demisii au urmat în cursul zilei.

După ce astăzi, Aurelia Cristea, fost deputat şi ministru pentru Dialog Social, a anunţat că demisionează din PSD, ca urmare a adoptării OUG de modificare a codurilor penale, alte demisii au urmat în cursul zilei.

Astfel, secretarul de stat Florin-Daniel Șandru, coordonator al Departamentului Centenar din cadrul Guvernului, a anunțat, miercuri, că demisionează din funcție, din cauza adoptării de către Executiv a OUG privind modificarea Codurilor penale.

Cererea de demisie, începând cu data de 2 februarie, a fost înregistrată, miercuri, la Cabinetul premierului Sorin Grindeanu.

"Menționez faptul că recurg la acest gest de onoare întrucât, din poziția pe care o dețineți, ați transformat serviciul public într-un serviciu dedicat intereselor personale ale unor politicieni cu probleme de natură penală, prin adoptarea de către Guvernul României a OUG privind modificarea Codurilor penale, ceea ce contravine flagrant principiilor în care cred, fidele democrației și statului de drept", spune Șandru în documentul citat, pe care l-a publicat pe contul său de Facebook.

Pe acelaşi subiect

Şi Valentin Cristian Lupşa, secretarul general al PSD Reşiţa, a demisionat din partid, ca protest în urma ordonanţei de modificare a Codului Penal.

„Am intrat în politică pentru că vreau să fac ceva pentru ţara mea. La fel ca-n fotbal, nu poţi da goluri de pe margine. Am intrat în PSD pentru că sunt apropiat valorilor de stânga, valori care din păcate sunt rezumate scurt la sintagma „protecţie socială“. Am hotărât să ies din PSD, din acelaşi motiv pentru care am intrat în politică: vreau să fac ceva pentru ţara mea. Nu ştiu dacă îmi dau demisia târziu sau devreme. Târziu pentru că trebuia să prevăd de mult că se va ajunge la astfel de situaţii, sau devreme pentru că încă sunt tânăr şi mai pot ajuta la aducerea României într-o zonă de normalitate a anului 2016. Îmi pare sincer rău că am pus umărul la construcţia unui sistem bolnav. Pentru că da, un sistem în care Guvernul dă o lege în favoarea unui singur om, este un sistem bolnav. Eu sunt consilier juridic, şi nu-mi pot permite să trec cu vederea astfel de derapaje. Am întâlnit în PSD câţiva oameni de înaltă calitate, care cu siguranţă îmi vor rămâne prieteni, dincolo de opinia politică. Şi nu de ei mă despart, ci de marea turmă de slugi şi elefanţi care formează majoritatea PSD. Sper ca vocea oamenilor din stradă să se facă auzită, iar Guvernul să demonstreze că este acolo pentru noi, pentru români“, a scris Lupşa pe Facebook.

De asemenea, fostul consilier judeţean al PSD Maramureş şi trezorier al filialei, Călin Andrei Tuns, un cunoscut om de afaceri, a anunţat miercuri seara pe pagina sa de socializare că şi-a dat demisia din partid.

Călin Andrei Tuns a precizat că prin gestul actualului Guvern de a modifica Codul penal şi legea graţierii nu se mai regăseşte în PSD aşa cum l-a cunoscut.

"Nu aşa se guvernează în anul 2017! Dragnea, Grindeanu şi Iordache nu sunt liderii mei! Prin modul în care au încercat să bage pumnul în gura poporului român mi-au semnat demisia din PSD! Ei!", a precizat Călin Andrei Tuns.

Acesta a mai afirmat că premierul Grindeanu, prin comportamentul pe care l-a avut, a jignit numele bunicului său care se regăseşte pe peretele Memorialului Durerii din Sighet.

"Închei citându-l pe Ion Raţiu: 'Voi lupta până la ultima picătură de sânge pentru ca tu să poţi să nu fii de acord cu mine!' " a mai precizat în postarea sa, fostul consilier judeţean al PSD Maramureş.

Călin Andrei Tuns a mai amintit că, de-a lungul anilor de activism politic în PSD Maramureş, a cunoscut numeroşi profesori, medici, avocaţi, studenţi, elevi, muncitori, antreprenori, femei şi bărbaţi, iar mulţi dintre aceştia sunt indignaţi de ceea ce s-a întâmplat marţi seară şi noaptea trecută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri politice » DEMISII în lanţ din PSD: "Un sistem în care Guvernul dă o lege în favoarea unui singur om, este un sistem BOLNAV"