Antena Meniu Search
x

Video Deputaţii amână discuţiile privind educaţia sexuală în şcoli: USR şi Klaus Iohannis şi-ar dori să fie o materie obligatorie

Scandalul educatiei sexuale în scoli pare să nu aibă sfârsit în forurile decizionale. Deși mai toti parlamentarii sunt de acord cu introducerea materiei în scoli, acestia nu se pot decide cum si sub ce formă.

de Larisa Bernaschi

la 06.07.2021, 17:00

Vezi și

Asa că deputatii au decis să amâne discutia cel putin până la toamnă. În varianta agreată de senatori, părintii ar trebui să ceară ca elevii să participe la orele de educatie sexuală în scoli, care de altfel ar purta numele de educatie sanitară.

Deputaţii şi-au întrerupt astăzi vacanţa parlamentară pentru a dezbate un proiect de lege care prevede introducerea educaţiei sexuale în şcoli. În acest moment, majoritatea parlamentarilor sunt de acord că această materie ar trebui să fie în şcoală, însă controversa este legată de faptul dacă această materie trebuie să fie opţională sau obligatorie.

Potrivit proiectului de lege care a trecut de Senat, această materie ar urma să fie una opţională. Părinţii care îşi doresc ca elevii să participe la aceste cursuri ar trebui să facă o cerere. Pe de altă parte, atât cei de la USR, cât şi preşedintele Klaus Iohannis, dar şi o parte din PNL ar vrea ca această materie să fie obligatorie, iar în cazul în care părintele nu doreşte ca elevul să participe la aceste cursuri să facă o cerere în acest sens la fel cum se întâmplă şi în cazul orelor de religie.

Preşedintele Klaus Iohannis organizează o serie de dezbateri la Palatul Cotroceni pe proiectul său - "România Educată". Este a doua zi în care preşedintele cheamă lideri de partide la Palatul Cotroceni. Vor participa şi membri ai Comisiei de Educaţie. Nu este exclus ca inclusiv această problemă a educaţiei sexuale în şcoli să fie discutată astăzi şi la Palatul Cotroceni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Deputaţii amână discuţiile privind educaţia sexuală în şcoli: USR şi Klaus Iohannis şi-ar dori să fie o materie obligatorie