Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Diana Șoșoacă, scoasă cu forța din Parlamentul European. Și-a pus botniță și a ridicat o icoană strigând în engleză: "Credem în Dumnezeu"

A fost circ în Parlamentul European. Diana Şoşoacă a fost scoasă cu forţa din plen, după ce a făcut un nou scandal monstru. Europarlamentarul a stârnit din nou controverse după ce a apărut în plenul Parlamentului European cu o botniţă la gură. Diana Şoşoacă a început să urle în timpul dezbaterii privind candidatura Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene. Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a anunţat că a luat această decizie după ce Şoşoacă a întrerupt de trei ori vorbitorii. După ce a fost scoasă din sală, Diana Şoşoacă a continuat scandalul şi pe holul Parlamentului. 

de Redactia Observator

la 18.07.2024 , 12:24

Anunţul a fost făcut de europarlamentarul Siegfried Mureşan, care a comentat că ”indisciplina şi încălcarea regulilor se sancţionează imediat”.

”S-a făcut se râs”, comentează Siegfried Mureşan, vicepreşedinte PPE.

Potrivit imaginilor distribuite de colegul d epartid al lui Şoşoacă, Luis Lazarus, aceasta a ridicat o icoană, strigând ”In God we trust!”. La părăsirea sălii, ea şi-a pus o botniţa şi a început să strige în limba engleză ”Am dreptul să vorbesc. Am fost votată de români”.

Vezi și

Diana Şoşoacă, scoasă cu forţa din plen

Pe acelaşi subiect

A avut şi celebrul sac negru în care în timpul pandemiei afirma că erau puşi cei decedaţi din cauza COVID-19 şi pe care l-a prezentat şi în plenul Parlamentului de la Bucureşti. Când cineva a încercat s-i ia sacul, ea a refuzat să-l dea, spunând că este proprietatea sa.

”Aţi omorât oameni”, a mai acuzat ea.

Soarta politică a Ursulei von der Leyen este decisă joi, când Parlamentul European votează dacă o alege sau o respinge pentru un nou mandat de cinci ani ca preşedinte al Comisiei Europene, puternicul organism executiv al UE, relatează Reuters şi POLITICO.

Votul va determina dacă va exista continuitate în instituţia-cheie a Uniunii Europene într-o perioadă de provocări externe şi interne, una dintre aceste provocări fiind sprijinul tot mai mare pentru partidele politice de extremă dreapta şi eurosceptice din blocul celor 27 de ţări.

Diana Şoşoacă a continuat scandalul şi pe holul Parlamentului

Măsura a fost luată în conformitate cu regula 182, referitor la 'Măsuri imediate', din Regulamentul de procedură al Parlamentului European:

  • ''1. Preşedintele trebuie să cheme la ordine orice membru care încalcă standardele de conduită definite în regula 10, aliniatele (3) sau (4).
  • 2. Dacă încălcarea este repetată, preşedintele trebuie să cheme la ordine membrul pentru a doua oară şi faptul va fi înregistrat în procesul verbal.
  • 3. Dacă încălcarea continuă sau dacă este comisă încă o încălcare, membrului i se poate nega dreptul la cuvânt şi membrul poate fi poate fi exclus din sală de preşedinte pentru restul şedinţei''.

În momentul când a fost dată afară din sală eurodeputata română, avea o intervenţie eurodeputata franceză Valerie Hayer, reprezentanta grupului Renew.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri politice » Diana Șoșoacă, scoasă cu forța din Parlamentul European. Și-a pus botniță și a ridicat o icoană strigând în engleză: "Credem în Dumnezeu"