Antena Meniu Search
x

"Domnul Simion nu este decât o trompetă a ruşilor, a lui Putin". Reacţia lui Virgil Popescu, după ce liderul AUR i-a "furat" conferinţa de presă

Ministrul Virgil Popescu a declarat luni, după scandalul făcut de liderul AUR la conferinţa anunţată la sediul ministerului, că George Simion "nu este decât o trompetă a ruşilor, a lui Putin, care acţionează împotriva statului român", transmite news.ro. Ministrul Energiei a afirmat că această conferinţă de presă anunţată nu putea fi ţinută "în condiţiile prezenţei domnului Simion".

de Redactia Observator

la 05.12.2022, 14:29

Reacţia lui Virgil Popescu, după ce liderul AUR i-a "furat" conferinţa de presă de la minister
Reacţia lui Virgil Popescu, după ce liderul AUR i-a "furat" conferinţa de presă de la minister - Facebook

Ministrul Energiei a afirmat că această conferinţă de presă anunţată nu putea fi ţinută ”în condiţiile prezenţei domnului Simion şi antecedentele domnului Simion care are foarte multe derapaje şi comportament deviant şi singura miză pentru care a venit aici a fost să facă circ”.

"Decizia înţeleaptă a fost să amânăm această conferinţă până când persoana respectică a părăsit. Ce a făcut astăzi George Simion este o bătaie de joc la adresa instituţiilor statului şi la adresa opiniei publice, a jurnaliştilor a tuturor, pentru că în momentul în care ai foarte mult de comunicat, în special astăzi, să vii practic să denaturezi o conferinţă şi să nu o laşi să se întâmple înseamnă că ai un scop ascuns. Pentru că, nu întâmplător, astăzi 5 decembrie este, a intrat în vigoare embargo-ul asupra petrolului rusesc. Şi tot astăzi, 5 decembrie, a intrat în vigoare plafonarea preţului la vânzarea ţiţeiului rusesc, stabilită de Comisia Europeană pentru statele membre şi de către statele G7 plus Australia", a spus Virgil Popescu. 

"Astăzi s-au întâmplat două lucruri care pun în dificultate Federaţia Rusă, care limitează veniturile Federaţiei Ruse şi limitează sorijinul financiar al Federaţiei pentru războiul din Ucraina. Şi astăzi, domnul Simion este prezent aici, la această conferinţă de presă, încercând să nu putem să transmitem aceste mesaje. Dacă mai era nevoie de această dovadă că domnul Simion nu este decât o trompetă a ruşilor, a lui Putin, care acţionează împotriva statului român, mai ales că am rămas şi eu surprins de ultima sa declaraţie, de ce să ajutăm fraţii moldoveni, de ce să ajutăm refugiaţii din Ucraina, practic de ce să fim alături de toate forţele democratice împotriva acestui război neprovocat al Federaţiei Ruse împotriva Ucraina", a mai spus Popescu.

Ministrul Energiei a precizat că începând de astăzi nu se mai importă ţiţei rusesc în toate statele membre UE şi începând de astăzi ţiţeiul rusesc în statele G7, în Australia, unde mai sunt derogări nu va putea fi vândut decât cu un preţ maxim de 60 de dolari.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » "Domnul Simion nu este decât o trompetă a ruşilor, a lui Putin". Reacţia lui Virgil Popescu, după ce liderul AUR i-a "furat" conferinţa de presă