Antena Meniu Search
x

Update Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost exclus din PSD. Decizia a fost luată, în această dimineață, cu unanimitate de voturi. Anunțul a fost făcut sâmbătă de Marcel Ciolacu, după ședința Biroului Politic Național. Sâmbătă seara, magistrații de la Tribunalul Vaslui l-au arestat preventiv pentru 30 de zile.

de Redactia Observator

la 23.09.2023, 19:54

Dumitru Buzatu a fost exclus din PSD. Fiul președintelui Consiliului Județean Vaslui și-a dat demsia din Guvern - Inquam Photos / George Călin

UPDATE 19:50. Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Potrivit sursei citate, avocații lui Buzatu au anunțat că vor contesta decizia Tribunalului Vaslui.

UPDATE 18:10. Președintele CJ Vaslui a ajuns la tribunal, unde se decide dacă cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile este acceptată de judecători. Buzatu a fost prins vineri seara în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită pentru a ajuta o companie să obţină un contract.

Dumitru Buzatu nu a dat declarații jurnaliștilor prezenți. El este prezentat judecătorilor Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Marcel Ciolacu a spus că Biroul Politic Național a luat trei decizii: excluderea lui Buzatu, numirea în funcția de președinte interimar al PSD Vaslui a lui Dragoș Benea și a luat act de demisia din funcția de secretar de stat a lui Tudor Buzatu, fiul liderului vasluian. De asemenea, Ciolacu a propus suspendarea din funcția din membru al PSD a Corinei Crețu.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În ce privește mita luată de Buzatu, liderul social-democrat a spus că nimeni nu se aștepta la acest lucru. Ciolacu a adăugat, răspunzând unor întrebări adresate de jurnaliști, că orice act de corupție afectează imaginea partidului, iar decizia sa „a fost cea corectă”.

Dumitru Buzatu a fost prins vineri seara în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reţinut sâmbătă dimineaţa de procurorii DNA Iaşi, după ce a fost prins vineri seara în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită pentru a ajuta o companie să obţină un contract. Conform unui comunicat transmis de DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a lui Buzatu, pentru luare de mită.

Procurorii spun că au date și probe din care reiese că, în perioada 8 mai a.c. - 7 septembrie, inculpatul Buzatu ar fi pretins de la un om de afaceri (martor) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții. Acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile