Antena Meniu Search
x

Video Filmul zilei în care s-a decis demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea ministerului Sănătăţii. Premierul Cîţu, interimar

Şah-mat la Vlad Voiculescu. În plină pandemie, nu mai avem ministru al Sănătăţii şi guvernarea e în aer. Voiculescu a fost demis la pachet cu protejata sa, secretarul de stat Andreea Moldovan. Ultima gafă? Aseară a apărut un ordin care schimba, peste noapte, criteriile de carantinare.

de Redactia Observator

la 14.04.2021, 20:19

Vezi și

Premierul a aflat din presă. Astăzi, după ce s-a consultat cu preşedintele, Florin Cîţu l-a dat jos pe  Ministrul Sănătăţii. Cei din USRPLUS nici măcar nu au fost consultaţi că le iese din schemă un ministru, aşa că fac următoarea mutare: cer capul premierului pentru a mai rămâne la guvernare. 

Vlad Voiculescu a fost demis de la conducerea ministerului Sănătăţii

Florin Cîţu, premier: "Am decis astăzi să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății"

Ludovic Orban, preşedintele PNL: "Este mai importantă, pentru români, guvernarea decât persoana unui ministru"

Pe acelaşi subiect

Dan Barna: "Din acest moment, premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USRPLUS"

Ora 11.00 - ministrul Sănătăţii e demis. Miercuri dimineaţa, după luni întregi de tensiuni, butoiul cu pulbere de la Palatul Victoria explodează. Premierul anunţă pe Facebook că i-a demis pe ministrul Sănătăţii şi pe secretarul de stat Andreea Moldovan. Culmea, decizia vine la două zile după ce au decis în Coaliţie ca Vlad Voiculescu să rămână în funcţie. Klaus Iohannis a semnat rapid revocarea, deşi nu avea pe masă şi un nume pentru interimat. 

Dan Barna: "Mi s-a comunicat o decizie deja luată. Legat de preluarea interimatului de către mine. Este o altă decizie unilaterală luată fara consultarea USRPLUS şi a mea"

Premierul ar fi dispus să preia inclusiv el interimatul. 

Ora 12.00 - USRPLUS strânge rândurile. Imediat, USR PLUS a intrat într-o şedinţă de criză, unde se discută trei scenarii: fie pleacă de la guvernare, fie înghit decizia şi propun alt nume pentru Sănătate, fie cer capul lui Florin Cîţu la schimb. 

Dan Barna: "Cerem întâlnire de urgenţă pentru a discuta retragerea încrederii premierului Cîţu"

Ludovic Orban, preşedintele PNL: "Prim-ministru este Florin Cîţu şi PNL îl susţine pe Florin Cîţu"

Ora 13.00 - Premierul face primele declaraţii. La două ore după declaraţia de război către partenerii de Coaliţie, Florin Cîţu iese să explice. "Această coaliție de guvernare s-a constituit în urma votului românilor, în jurul unor valori, al unor idei și nu în jurul unor persoane"

Ora 16.00 - Decretul de revocare e publicat în Monitorul Oficial. 112 zile a rezistat Vlad Voiculescu în fruntea Ministerului Sănătăţii.  Cum am ajuns în plin val trei al pandemiei cu o tulpină supercontagioasă să nu mai avem ministru la Sănătate? 

Ordinul care a schimbat criteriile de carantinare, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a schimbat şi ministrul. Aseară a apărut, discret, în Monitorul Oficial. Premierul nu a fost informat. A aflat din presă. Imediat după, Vlad Voiculescu a încercat să stingă focul. Prea târziu. Liberalii îi reproşează un şir lung de gafe.  Prima greşeală. Culmea, deşi a semnat HG-ul care permitea rudelor militarilor și angajaților din sistemul de ordine publică și servicii să fie vaccinate în centre speciale, a fost primul care le-a criticat. A doua gafă: la sfârşitul lunii martie e prins în Parlament fără mască. 

Vlad Voiculescu: "M-am cerut amendat. Îmi cer încă odata scuze pentru o neatenţie nevinovată de altfel"

De departe, cel mai mare scandal este legat de publicarea unor informaţii de către un consilier din Ministerul Sănătăţii privind centrele în care erau imunizaţi cei care plecau în misiuni speciale. 

"Nu este normal ca listele să fie publicate cu adrese legat de sistemul de apărare, de ordine publică. Înțeleg că era vorba și despre serviciile de informații"

Acelaşi consilier onorific din Minister a încercat să acceseze registrul naţional de vaccinare fără să aibă dreptul. Guvernul a sesizat Parchetul General. 

La scurt timp, ministrul are noi dileme legată de portul măştii.  În aceeaşi zi, se încalecă în declaraţii cu premierul Florin Cîţu.  Alt motiv de supărare, cu adevărat grav, este că în cele trei luni de mandat Vlad Voiculescu nu a reuşit să crească numărul paturilor ATI. Şi, la fiecare criză, a găsit vinovaţi în altă parte.  

Mutarea pacienţilor de la spitalul Foişor în timpul serii şi în condiţii inumane a stârnit revolta generală. Ministrul s-a apărat: spitalul e în curtea Primăriei Capitalei. Aceeaşi reacţie a avut-o şi la moartea celor trei pacienţi de la spitalul Victor Babeş. Nu e treaba ministerului Sănătăţii. 

Vlad Voiculescu a avut două mandate în fruntea Ministerului Sănătăţii. Economist de profesie, co-fondatorul Magic Camp, o asociaţie care ajută copiii bolnavi de cancer, a fost propulsat în Guvernul Cîţu de Dacian Cioloş. În cărţi pentru a prelua fotoliul de la Sănătate este deputatul USR Adrian Wiener. Medic de profesie, deputatul a revenit pe durata pandemiei în Spitalul Județean din Arad. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri politice » Filmul zilei în care s-a decis demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea ministerului Sănătăţii. Premierul Cîţu, interimar