Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu acuză PSD de plagiat în cazul machetei cu Superman. Statuia originală îi aparţine unui artist din Germania

Premierul demis Florin Cîţu le-a oferit replica social-democraţilor la o zi după moţiunea de cenzură, cu privire la macheta cu Superman prăbuşindu-se pe care PSD a amplasat-o la intrarea în sala de plen a Parlamentului.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 06.10.2021, 14:31

Florin Cîţu îi acuză pe cei de la PSD că au plagiat o machetă expusă în 2005 în faţa Muzeului Evreiesc din Berlin. Premierul interimar a publicat la Story, pe Instagram, o imagine realizată de fotograful Jens Ziehe cu titlul "Chiar şi eroii au zile rele", cu mesajul că "PSD rămâne doar un fake". Statuia originală îi aparţine artistului Marcus Witwers şi a mai fost expusă de-a lungul timpului în alte locaţii din Germania.

Florin Cîţu îi acuză de plagiat pe cei de la PSD în cazul statuii cu Superman

Instagram Florin Citu

PSD a mai încercat să ofere o replică, întrebându-l pe Florin Cîţu dacă doreşte să îi fie adusă statuia în faţa Guvernului.

O machetă cu Superman prăbuşindu-se a fost adusă de PSD la intrarea în sala de plen a Parlamentului, în ziua în care a fost votată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. 

Pe acelaşi subiect

Social-democraţii l-au ironizat pe Florin Cîţu după ce acesta s-a prezentat drept "SuperCîţu" în câteva postări pe reţelele de socializare. PSD a adus în ziua votului o machetă a lui Superman în cădere liberă, zdrobindu-se cu capul de asfalt, şi a amplasat-o la intrarea în sala de plen a Parlamentului.

Ironii în plen la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Ironiile au continuat şi în timpul dezbaterilor din plen.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: ”Florine, Superman, ai căzut în cap! Zboară acasă!”

Diana Şoşoacă, senator neafiliat: ”Păi dacă sunteţi Superman eu sunt Xena Prinţesa războinică. Eu am mai multe şanse să fiu Xena decât dumneavoastră Superman”.

Dan Barna, deputat USR: ”După 30 de ani de mulţi Lex Luthor, Joker şi zmei şi spâni chiar aţi fi putut fi Superman, dar aţi ales să fiţi un banal Florin Cîţu”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu acuză PSD de plagiat în cazul machetei cu Superman. Statuia originală îi aparţine unui artist din Germania