Meniu
Search
x

Florin Cîţu acuză PSD de plagiat în cazul machetei cu Superman. Statuia originală îi aparţine unui artist din Germania

Premierul demis Florin Cîţu le-a oferit replica social-democraţilor la o zi după moţiunea de cenzură, cu privire la macheta cu Superman prăbuşindu-se pe care PSD a amplasat-o la intrarea în sala de plen a Parlamentului.

De Cornel Preda la 06.10.2021, 14:31

Florin Cîţu îi acuză pe cei de la PSD că au plagiat o machetă expusă în 2005 în faţa Muzeului Evreiesc din Berlin. Premierul interimar a publicat la Story, pe Instagram, o imagine realizată de fotograful Jens Ziehe cu titlul "Chiar şi eroii au zile rele", cu mesajul că "PSD rămâne doar un fake". Statuia originală îi aparţine artistului Marcus Witwers şi a mai fost expusă de-a lungul timpului în alte locaţii din Germania.

Florin Cîţu îi acuză de plagiat pe cei de la PSD în cazul statuii cu Superman

Instagram Florin Citu

PSD a mai încercat să ofere o replică, întrebându-l pe Florin Cîţu dacă doreşte să îi fie adusă statuia în faţa Guvernului.

O machetă cu Superman prăbuşindu-se a fost adusă de PSD la intrarea în sala de plen a Parlamentului, în ziua în care a fost votată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. 

Pe acelaşi subiect

Social-democraţii l-au ironizat pe Florin Cîţu după ce acesta s-a prezentat drept "SuperCîţu" în câteva postări pe reţelele de socializare. PSD a adus în ziua votului o machetă a lui Superman în cădere liberă, zdrobindu-se cu capul de asfalt, şi a amplasat-o la intrarea în sala de plen a Parlamentului.

Ironii în plen la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Ironiile au continuat şi în timpul dezbaterilor din plen.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: ”Florine, Superman, ai căzut în cap! Zboară acasă!”

Diana Şoşoacă, senator neafiliat: ”Păi dacă sunteţi Superman eu sunt Xena Prinţesa războinică. Eu am mai multe şanse să fiu Xena decât dumneavoastră Superman”.

Dan Barna, deputat USR: ”După 30 de ani de mulţi Lex Luthor, Joker şi zmei şi spâni chiar aţi fi putut fi Superman, dar aţi ales să fiţi un banal Florin Cîţu”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu acuză PSD de plagiat în cazul machetei cu Superman. Statuia originală îi aparţine unui artist din Germania