Florin Cîţu, despre cazul de la Arad: "E primul atentat din ultimii 30 de ani. E tragic, dar România e sigură"

De Redactia Observator.
Publicat: 04.06.2021, 16:13.
Actualizat: 04.06.2021, 16:17

Premierul Florin Cîţu a afirmat, vineri la Baia Mare, că România este o ţară sigură, în pofida cazului de la Arad în care o persoană a murit, după ce maşina sa a explodat într-o parcare.

Florin Cîţu, despre cazul de la Arad: "E primul atentat din ultimii 30 de ani. E tragic, dar România e sigură"

Observator

„Este sigură România. Investigăm, şi Ministerul Afacerilor Interne şi procuratura investighează. Este sigură România. Este un caz foarte, foarte tragic, dur, dar învăţăm din el şi vă spun că România este sigură”, a afirmat Florin Cîţu.

Şeful Guvernului a precizat, luni, afirmă că România rămâne o ţară sigură după incidentul de la Arad în care un om de afaceri şi-a pierdut viaţa după ce un dispozitiv exploziv a fost amplasat în maşina sa. „Cu siguranţă vom afla ce s-a întâmplat acolo, vom învăţa şi nu vom mai permite astfel de evenimente”, susţine prim-ministrul.

„Este primul atentat în 30 de ani de zile. În primul rând, trebuie să observăm că am reuşit să evităm astfel de evenimente 30 de ani de zile. Nu ştiu dacă mai există vreo ţară în zonă, în jurul României, care a evitat astfel de evenimente. Este un lucru grav, foarte grav. În acest moment ştiu că toate instituţiile şi este o anchetă pe care o face procuratura, aşteptăm rezultatele. Sunt experţi din toate instituţiile abilitate să ancheteze un astfel de caz şi vom vedea ce s-a întâmplat.

Citește și:

În acest moment nu am detalii la ceea ce s-a întâmplat, dar este adevărat, este un eveniment grav care eu sper să nu se mai repete şi să fim vigilenţi în perioada următoare, să nu mai avem astfel de evenimente. Cu siguranţă vom afla ce s-a întâmplat acolo, vom învăţa şi nu vom mai permite astfel de evenimente”, a declarat Florin Cîţu, luni seară, la Digi 24.

Omul de afaceri arădean Ioan Crişan a murit, sâmbătă, după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad.

Procurorul care conduce ancheta în cazul asasinării omului de afaceri arădean Ioan Crişan a dispus efectuarea mai multor expertize şi constatări criminalistice, a anunţat, luni, Parchetul General. Ancheta vizează infracţiunea de omor calificat cu premeditare, încadrarea iniţială fiind cea de omor.

Şeful Executivului a vizitat vineri centrul de vaccinare drive-thru amenajat în Piaţa Libertăţii din Baia Mare. Ulterior, el a participat la prezentarea planului de investiţii şi a proiectelor pentru judeţul Maramureş.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.