Antena Meniu Search
x

Video Florin Cîţu, despre certificatul verde: "Detaliile au fost trimise către STS, dar, dacă toată Europa o să fie vaccinată şi România, s-ar putea să nu mai fie nevoie"

Premierul Florin Cîţu, ministrul Sănătății și ministrul Muncii a susţinut au susţinut briefing, la final de ședința de guvern, în care au anunţat măsurile pe care le-a decis Executivul.

de Redactia Observator

la 28.04.2021, 16:14

Declaraţii Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Declaraţii Florin Cîţu

- Astăzi a fost adoptată OUG care va suplimenta fondurile pentru medicii de familie. Sunt cei 40 de lei pe inoculare.

- OUG privind cetăţenii români care lucrează în străinătate. Ştiţi că din românia pleacă în străintate mulţi cetăţeni români, avem acest act normativ care reglementează această situaţie. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

- Am avut o discuţie cu miniştrii referitoare la PNRR, este momentul să accelerăm lucrurile, mai avem câteva detalii de pus la punct, sunt sigur că vom avea un PNRR care să reprezinte interesele României de dezboltare în perioada următoare, prin care vom atrage toate sumele alocate României.

- Coaliţia funcţionează foarte bine, am auzit că la Bucureşti încă nu a fost adoptat bugetul. O să am o discuţie cu domnul Barna să chemăm pe cei de la Bucureşti să vedem cu putem să rezolvam situaţia. Este nevoie să avem un buget al Bucureştiului rapid, sunt cheltuieli şi investiţii care trebuiesc făcute.

- Detaliile pentru certificatul verde au fost trimise către STS de mai mult timp, STS.ul face implementarea şi când o să fie gata, deocamdată nu a fost aprobat la nivelul UE. Sperăm ca o astfel de măsură nu va discrimina cetăenii. În momentul în care toată Europa o să fie vaccinată şi România, s-ar putea să nu mai fie nevoie de acest certificat verde.

- Avem acest plan de a reveni la normalitate de la 1 iunie. Cred că asta doresc toţi cei din Horeca. Chiar în acest moment comitetul interministerial de întruneşte şi vor fi puse mai multe soluţii pe masa.a

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu, despre certificatul verde: "Detaliile au fost trimise către STS, dar, dacă toată Europa o să fie vaccinată şi România, s-ar putea să nu mai fie nevoie"