Antena Meniu Search
x

Video Florin Cîțu, întâlnire de taină cu liderii PSD, după ce a plecat optimist de la negocierile cu USR pentru formarea guvernului

O întâlnire oficială, cu USR şi una de taină, cu PSD. Aşa s-au desfăşurat azi negocierile liberalilor pentru un nou Guvern. Unele după care nu am aflat cu cine va face PNL alianţă.

de Larisa Bernaschi

la 03.11.2021, 21:35

Vezi și

Este o luptă pentru supraviețuire ce se întâmplă zilele acestea pe scena politică. Astăzi a avut loc o primă întâlnire între liderii PNL și cei ai USR. Liberalii au încercat să le explice celor de la USR faptul că Florin Cîțu este cea mai bună variantă de premier.

Dacă Florin Cîțu nu va fi prim-ministru în continuare, Partidul Național Liberal riscă să se rupă. Mai exact, dacă actualul lider al PNL nu va rămâne la Palatul Victoria ar începe lupte interne în cadrul partidului.

PSD vrea să meargă cu propunere de premier la Klaus Iohannis

Tot astăzi a avut loc și o a doua întâlnire între Florin Cîțu și Dan Vîlceanu, de la PNL, și Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, de la PSD. În spatele ușilor închise și departe de ochii presei, social-democrații le-au explicat celor de la PNL că își doresc să dea premierul României.

Pe acelaşi subiect

Un cuvânt important îl va avea Klaus Iohannis, care s-a întors astăzi în țară și care urmează să desemneze un nou premier, după consultările cu partidele parlamentare.

Florin Cîţu, după negocierile cu USR: "Sunt şanse mari să fie refăcută coaliţia"

Atât liberalii, cât şi cei de la USR par optimişti că se poate reface coaliţia de guvernare. Potrivit surselor Observator, Florin Cîţu s-a autopropus în cadrul şedinţei pentru funcţia de premier, deşi tot el a fost motivul pentru care USR a decis ruperea coaliţiei. Un aspect extrem de important este faptul că Dacian Cioloş nu a vrut să spună dacă în acest moment USR s-a răzgândit în privinţa lui Florin Cîţu sau nu.

Florin Cîţu le-a cerut celor de la USR să îl accepte ca premier în viitorul guvern. În caz contrar, miniştrii USR care au votat moţiunea nu vor mai fi acceptaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Florin Cîțu, întâlnire de taină cu liderii PSD, după ce a plecat optimist de la negocierile cu USR pentru formarea guvernului