Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu, la alegerile PNL Gorj: ''Noi nu suntem PSD, noi nu ne atacăm propriul Guvern, noi nu ne atacăm propriul premier''

Premierul Florin Cîţu a declarat, duminică, la Conferinţa judeţeană de alegeri a PNL Gorj, că alegerile din PNL, deşi sunt urmărite de toţi românii, nu vor afecta guvernarea, iar PNL nu se poate confunda cu PSD care şi-a atacat propriul Guvern şi propriul premier.

de Redactia Observator

la 11.07.2021, 14:30

Florin Cîţu, premierul României
Florin Cîţu, premierul României - Hepta

Florin Cîţu le-a transmis investitorilor că stabilitatea financiară este asigurată, iar rectificarea bugetară se va face pentru toţi românii. ''Vremea PSD, când rectificările bugetare se făceau la partid, a trecut'', a afirmat premierul.

''La aceste alegeri se uită toată lumea, se uită toată ţara, nu doar la cele din Gorj, se uită la alegerile din PNL. La rândul meu, aş vrea să le fac nişte promisiuni românilor, aş vrea, la fel ca şi dumneavoastră, să faceţi această promisiune. Eu le garantez românilor că alegerile din PNL nu vor afecta în niciun fel  guvernarea României. Guvernarea României merge foarte bine, avem estimări pentru cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană din 2021 şi vă spun că dacă mergem în ritmul ăsta o să avem o premieră, o creştere economică cu două cifre, care să înceapă cu două cifre. Vreau să le garantăm astăzi românilor că şi dumneavpastră veţi face în fiecare zi acelaşi lucru: ne vom face treaba mai departe, chiar dacă avem această competiţie în PNL şi guvernarea va merge bine'', a declarat premierul.

Florin Cîţu a adăugat că liberalii sunt uniţi şi că nu pot fi comparaţi cu social - democraţii. ''Vreau să le arătăm românilor că noi nu suntem PSD, noi nu ne atacăm propriul Guvern, noi nu ne atacăm propriul premier. Noi nu suntem PSD, noi suntem uniţi în jurul guvernării, aşa cum a fost şi anul trecut, indiferent de decizie, aşa suntem şi anul acesta. Noi, membrii PNL, nu putem să ne atacăm public premierul şi  guvernarea. Pentru că altfel părem neserioşi. Noi, liberalii adevăraţi, nu atacăm propria guvernare'', a afirmat acesta.

Premierul a mai declarat că a ales să fie liberal deoarece este convins că liberalismul poate schimba România. ''Când intri în politică, intri să schimbi ceva. Am ales să fiu liberal pentru că eu cred că doar liberalismul poate să schimbe România. Noi toţi de aia suntem în PNL, dar intrăm în politică nu ca să fim într-un partid, intrăm în politică pentru a-i ajuta pe oameni, pentru români.  De aceea, dăm aceste mesaje, să îi asigurăm pe români că PNL este unit, ştie ce face, liberalismul este singura soluţie, dar noi tot timpul vom fi aici pentru români. Interesele lor primează'', a specificat prim-ministrul.

Pe acelaşi subiect

Florin Cîţu, mesaj pentru investitorii străini

Cîţu a făcut referire şi la investitorii străini cărora le-a transmis că nu au motive de îngrijorare. ''Simt să facem aceste mesaje pentru români pentru că toţi se uită la noi şi se mai uită la noi cineva, se uită la noi investitorii străini. Şi am mesaj şi pentru investitorii străini. Le garantez că indiferent de ce cifre aud, aruncate în această campanie, mă voi asigura că stabilitatea financiară a României nu are de suferit, că mergem mai departe cu programul de deficit bugetar pe care l-am estimat şi nu au de ce să se îngrijoreze. Le garantez tuturor că vremea PSD, când rectificările bugetare se făceau la partid, a trecut. Nu voi permite aşa ceva atât  timp cât eu voi fi în fruntea acestui guvern. O rectificare bugetară se face pentru toţi românii, în interesul tuturor românilor şi ţine cont de condiţiile financiare ale unei ţări'', a spus premierul.

Acesta le-a vorbit celor din Gorj şi despre banii din PNRR. ''Zona dumneavoastră are nevoie de investiţii pentru că a fost uitată şi nu a fost ceva din întâmplare, a fost o strategie politică, voită, subfinanţată şi de a o păstra sub pixul unui baron local. Această vreme a trecut. Ştiţi foarte bine că Oltenia este zona în care în PNRR sunt incluşi bani pentru gaze. Faptul că dumneavoastră şi judeţul vecin, Hunedoara, aveţi această problemă, că trebuie să retehnologizăm, eu aş vedea-o ca pe o oportunitate, nu ca pe o problemă'', a declarat Cîţu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu, la alegerile PNL Gorj: ''Noi nu suntem PSD, noi nu ne atacăm propriul Guvern, noi nu ne atacăm propriul premier''