Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu: "Nu liberalizarea pieţei de energie este problema. Consumăm mai mult decât producem"

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a explicat că nu liberalizarea preţurilor la energie este o problemă, ci faptul că România consumă mai mult decât produce. Cîţu a explicat că preţul la energie a crescut peste tot în lume, nu doar în ţara noastră, notează news.ro.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 18.01.2022, 22:00

Florin Cîţu: "Nu liberalizarea pieţei de energie este problema. Consumăm mai mult decât producem"
- Shutterstock

Liderul liberal, Florin Cîţu, a declarat la Digi24, marţi seară, că nu s-au făcut reforme în domeniul energiei. ”Să ştiţi că nu liberalizarea este problema. Problema este capacitatea de producţie, consumăm mai mult decât producem. 30 de ani de zile am stat şi am promis şi nu prea am făcut nimic. Nu mai vorbesc de reforme care nu s-a făcut, dar nu s-au făcut investiţii. Prima oară când au început să facă investiţii cu adevărat şi s-au văzut în şi în creşterea economică au fost în anii 2020-2021”, a declarat Florin Cîţu.

Întrebat cine ar trebui să facă investiţii în domeniul energiei, Cîţu a declarat că Guvernul ar trebui să facă acest lucru. ”Guvernul trebuia să facă şi erau două variante, ori lăsai piaţa şi astăzi 80% din producţia de energie vine de la companii de stat. Dacă vrem să avem o mai mare prezenţă a sectorului privat, puteam să facem acest lucru, nu am făcut, nu a fost o decizie. Şi astăzi culegem roadele acestor decizii ”, a declarat Cîţu.

Cîţu: "Nu liberalizarea pieţei e problema, ci cum a fost pusă în practică"

De asemenea, Florin Cîţu a fost întrebat dacă liberalizarea a fost făcută cum trebuie, el afirmând că ”una este liberalizarea pieţei” şi alta este modul în care acest lucru a fost pus în practică.

”Una este liberalizarea pieţei şi alta este modul în care (...) informează pe cetăţeni. Astea sunt lucruri diferite, dar asta nu vorbim. Dar vorbim de creşterea preţurilor. Asta este problema, o creştere a preţurilor într-un moment în care a crescut peste tot în lume. Preţul la energie a crescut peste tot în lume, nu doar în România. Să ştiţi că libertatea nu înseamnă că preţul nu creşte în România. Preţurile la energie erau mari în România şi înainte, pentru că România importa energie din exterior la preţul pieţei, ceea ce făceam era să plătim de la buget diferenţa. Ceea ce facem acum este exact ce facem acum, când preţurile erau liberalizate de la buget, susţineam diferenţa între preţul pieţei şi preţul... Liberalizara a fost făcută la termen, a fost votat un termen negociat cu Comisia Europeană”, a declarat Cîţu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu: "Nu liberalizarea pieţei de energie este problema. Consumăm mai mult decât producem"