Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu, despre acuzaţia de plagiat la adresa lui Nicolae Ciucă: "Va trebui să clarifice în faţa românilor situaţia"

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat, marţi seară, că premierul Nicolae Ciucă trebuie să clarifice cât mai repede situaţia cu acuzaţia de plagiat, lucru pe care a şi început să-l facă. Cîţu susţine că, în acest moment, acuzaţia care i se aduce premierului nu este o vulnerabilitate.

de Redactia Observator

la 18.01.2022, 21:51

Florin Cîţu
Florin Cîţu, despre acuzaţia de plagiat la adresa lui Nicolae Ciucă: "Va trebui să clarifice în faţa românilor situaţia" - Hepta

Florin Cîţu a fost întrebat, marţi seară, într-o intervenţie televizată, despre acuzaţia de plagiat la adresa lui Nicolae Ciucă şi a răspuns: ”Aici, vă daţi seama, este domnul premier. Va trebui să clarifice - şi cu siguranţă va face acest lucru - în faţa românilor situaţia cu teza de doctorat”.  

Cîţu precizează însă că această acuzaţie nu este o vulnerabilitate pentru PNL: ”Nu, în acest moment. Sigur,  premierul Ciucă va veni şi va explica, este de datoria domniei sale să explice. În acest moment nu este o vulnerabilitate”.  Preşedintele PNL consideră că trebuie clarificată rapid situaţia ”ca să nu devină o vulnerabilitate”, potrivit news.ro. 

Întrebat, de asemenea, ce relaţie are cu premierul, liderul PNL a afirmat: ”E o relaţie cinstită, onestă. Sunt lucruri pe care trebuie să le discutăm. Discuţia aseară a fost foarte bună. O discuţie lungă, nu tot timpul în cei mai prietenoşi termeni”.  

Nicolae Ciucă s-a înscris la doctorat în 1999 şi a obţinut titlul de doctor în 2003. Titlul lucrării este "Dimensiunea angajării armatei României în operațiuni întrunite multinaționale" şi, spune prim-ministrul, are la bază experienţa lui în misiunile ONU şi NATO. Însă cel puţin 42 de pagini din 138 de conţinut propriu-zis al tezei de doctorat ar fi plagiate, potrivit PressOneNicolae Ciucă ar fi copiat mot-a-mot segmente întregi din două teze de doctorat, două cărţi şi mai multe articole de specialitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu, despre acuzaţia de plagiat la adresa lui Nicolae Ciucă: "Va trebui să clarifice în faţa românilor situaţia"