Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu refuză să mai participe la şedinţele coaliţiei - surse. Ce l-a deranjat de fapt pe liderul PNL

Liderii coaliţiei de guvernare se reunesc, marţi, la Guvern, într-o nouă şedinţă, pentru a stabili măsurile care vor fi luate în energie, după 1 aprilie, dar şi măsurile economice, în contextul creşterii inflaţiei. Potrivit surselor Observator, însă, Florin Cîţu a refuzat să mai participe la aceste şedinţe.

de Redactia Observator

la 15.02.2022, 15:35

- Hepta

Florin Cîţu refuză să mai participe la şedinţa coaliţiei de guvernare până când Guvernul nu vine cu măsuri pe Energie, spun sursele Observator. În realitate, mai susţin sursele citate, Florin Cîţu ar fi supărat că premierul Nicolae Ciucă nu i-a numit oameni-cheie în funcţiile de la CNI sau secretari de stat.

La finalul săptămânii trecute, surse guvernamentale declarau pentru Observator că premierul Nicolae Ciucă nu îşi doreşte prelungirea ordonanţei care plafonează preţurile la energie şi că ministrul Energiei are termen limită până săptămâna aceasta să vină cu soluţii pe termen lung.

Liderul PNL Florin Cîţu a declarat că la discuţiile la care el a participat, înţelegerea a fost ca, atunci când Guvernul are soluţiile pregătite, vine şi le prezintă şi că nu a fost niciun deadline. ”Eu ştiu, la discuţiile la care am participat, poate că au participat colegii la altă discuţie, la care am participat a fost foarte simplu, înţelegerea a fost ca, atunci când Guvernul are soluţiile pregătite, vine şi le prezintă. Nu a fost niciun deadline, nu a fost nicio problemă, avem timp să le facem. Doar Guvernul, când le are gata, le prezintă. Alt deadline eu nu ştiu”, a comentat Cîţu termenul limită. 

Florin Cîţu cataloghează drept fake news reducerea TVA

Pe acelaşi subiect

Potrivit unor surse din coaliţie, de principiu, PNL şi PSD privind reducerea TVA de la 19% la 5% şi eliminarea certificatelor verzi. 

Liderul PNL Florin Cîţu a declarat, marţi, despre un acord în coaliţie privind reducerea TVA la la 5% în energie, că nu s-a discutat acest lucru şi că este un fake news. Singurul lucru pe care l-am spus a fost despre un TVA generalizat, a spus Cîţu.

 Întrebat dacă TVA-ul redus la 5% a fost agreat, Florin Cîţu a spus: ”Nu s-a discutat. Am văzut că acest lucru a apărut, undeva pe surse. Fake news total, 100% fake news, nu s-a discutat aşa ceva”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu refuză să mai participe la şedinţele coaliţiei - surse. Ce l-a deranjat de fapt pe liderul PNL