Antena Meniu Search
x

Consens între PSD și PNL. Vor o majorare a veniturilor românilor, dar nu se înțeleg asupra metodei. Soluțiile propuse de Ciolacu și Cîțu

Consens între social-democraţi şi liberali. Toţi îşi doresc ca românii să aibă venituri mai mari. Însă nu se înţeleg asupra metodei. Marcel Ciolacu ar vrea creşterea salariilor pentru toată lumea. În timp ce Florin Cîţu crede că soluţia este micşorarea taxelor.

de Redactia Observator

la 15.02.2022, 08:09

Vezi și

Preşedintele PNL, fost ministru al Finanţelor, ştie foarte bine ce ar trebui făcut, deşi lasă la latitudinea actualului guvern prezentarea unei soluţii care să uşureze viaţa românilor. 

Florin Cîţu: Ideea este să ne gândim la o soluție pentru a crește veniturile tuturor românilor, dacă vrem să-i ajutăm soluția este să scădem contribuțiile. Dacă vrem să ajustăm rata inflației, atunci trebuie să scădem contribuțiile. Dacă reducem TVA, rata inflației scade automat. Dacă reducem TVA-ul de la 24 la 20, inflația va scădea cu 2 puncte procentuale. 

Marcel Ciolacu: E posibil să avem o majorare la toate veniturile, ținând cont de impactul inflației. Când spun asta, spun și bugetari, și privați, și pensionari, toată lumea. 

Florin Cîţu este sigur că prin această reducere aparent mică de TVA, fiecare român va avea un plus de 300 de lei. Iar astfel, oamenii vor avea o putere de cumpărare mai mare. Marcel Ciolacu nu a venit cu o soluţie concretă, dar ar prefera să discute - în prealabil despre modul în care am ajuns în această situaţie. 

Pe acelaşi subiect

Marcel Ciolacu: Eu aş vrea să plecăm de la discuţia care este cauza inflaţiei. Cauza inflaţiei, mai mult decât evident, sunt aceste scumpiri din energie, atât la energie electrică cât şi la gaze, care au avut mai multe efecte: unul dintre ele sunt scumpirile evidente şi inflaţia. Cred că întâi trebuie să acţionăm pe cauză. 

Florin Cîțu îi ia apărarea ministrului Energiei

Dacă, până acum, cei doi lideri au părut să meargă în aceeaşi direcţie, lucrurile s-au schimbat în clipa în care Florin Cîţu a fost întrebat dacă Marcel Ciolacu ar fi cerut demiterea ministrului Energiei

Florin Cîţu: Cred că au înțeles și partenerii de compromis de la PSD că soluțiile vin de la Guvern și se adoptă în coaliție. 

Florin Cîţu nu a ezitat să-l atace şi pe ministrul Sănătăţii, de ale cărui performanţe nu este foarte încântat. Preventiv, e evitat să-l nominalizeze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Consens între PSD și PNL. Vor o majorare a veniturilor românilor, dar nu se înțeleg asupra metodei. Soluțiile propuse de Ciolacu și Cîțu