Antena Meniu Search
x

Fostul ministru Cristian David, trimis în judecată pentru luare de mită

Fostul ministru Cristian David a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Fostul ministru Cristian David a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. 

În același dosar, au fost trimiși în judecată Gheorghe Doliu, Valeriu Roger Nițescu (fostul șef de cabinet al lui David) și Marian Cristinel Bîgiu, prefect al județului Buzău la data comiterii faptei.

Potrivit unui comunicat al DNA, în calitate de ministru al Internelor și Reformei Administrative, în cursul anului 2007, prin intermediul lui Valeriu Roger Nițescu, Cristian David a pretins, iar în luna februarie 2008 a primit, suma de 500.000 de euro de la un denunțător, beneficiar al unor drepturi litigioase.

Denunțătorul este Adrian Mladin, acesta fiind mandatat de Viorica Știrbulescu să îndeplinească formalitățile necesare în vederea revendicării suprafețelor de teren de 15 hectare, situate în orașul Buzău.

Procurorii susțin că suma de bani a fost pretinsă și primită de Cristian David pentru a-și exercita atribuțiile de îndrumare și coordonare a activității prefecților într-o modalitate care să asigure emiterea unui titlu de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău de către Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate.

În acest sens, Cristian David a luat legătura cu Marian Cristinel Bîgiu, prefect al județului Buzău la acea dată, solicitându-i ajutorul în această problemă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Fostul ministru Cristian David, trimis în judecată pentru luare de mită