Antena Meniu Search
x

Gabriel Oprea, primele declaraţii după moartea motociclistului Bogdan Gigină

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a făcut prima declaraţie de presă la aproape o săptămână de la accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină

Vezi și

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea,  a făcut prima declaraţie de presă la aproape o săptămână de la accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină

- Ca urmare a solicitării preşedintelui Klaus Iohannis, voi răspunde unor întrebări lansate în spaţiul public.

- În seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie: poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în misiune şi nimic din ceea ce spunem nu poate alina durerea părinţilor lui, a soţiei, a familiei care trece printr-o astfel de dramă.

- Ca tată, din respect pentru familia îndurerată, am ales să nu fac declaraţii după accident şi înainte de înmormântare. Dar, Poliţia Capitalei a oferit într-un comunicat de presă informaţii despre circumstanţele în care s-a produs accidentul, de traseul urmat şi alte astfel de detalii aflate în responsabilitatea poliţiei. Acel comunicat a precizat şi faptul că s-a deschis o anchetă penală, astfel că ulterior acestuia nu puteam oferi public alte răspunsuri sau informaţii. În ceea ce mă priveşte, am ales să fiu alături de familia lui Bogdan Gigină, să prezint personal condoleanţe familiei îndurerate, să nu cedez tentaţiei de a oferi declaraţii care mă puteau disculpa public în raport cu acuzaţiile iresponsabile ale unor lideri politici sau speculaţiile vehiculate.

- Am ales să asigur că familia lui Gigină ştie cât de mult regret, cât regretăm toţi cei din minister moartea lui.

- La un moment dat coloana s-a oprit. Eu nu am văzut accidentul, nu am ştiut că este vorba despre un accident. Am văzut doar maşina de poliţie oprită. Ni s-a făcut semn să ne continuăm deplasarea şi maşina în care mă- aflam a pornit de pe loc, Abia după ce am trecut de locul tragediei, am aflat ce s-a întâmplat.

- Sunt extrem de îndurerat de această pierdere, dar ştiu că am făcut tot ce era posibil pentru salvarea poliţistului.

- În ceea ce mă priveşte, referitor la speculaţiile că aş fi folosit fără drept coloană oficială, vă asigur că sunt nefondate.La finalul declaraţiei, Gabriel Oprea a plecat fără a accepta întrebări din partea jurnaliştilor.

Declaraţia ministrului Gabriel Oprea vine la aproape o săptămână de la accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a vicepremierului, în contextul în care societatea civilă, şeful statului şi lideri politici i-au cerut explicaţii privind dreptul acestuia de a beneficia de coloana oficială. În urma accidentului, societatea civilă şi mai mulţi lideri politici au cerut demisia sau demiterea lui Gabriel Oprea din toate funcţiile politice deţinute, apreciind că acesta a folosit abuziv coloana oficială în ziua accidentului.

După accidentul în care a murit poliţistul Bogdan Gigină, în spaţiul public s-au vehiculat mai multe întrebări care încă aşteaptă un răspuns de la ministrul Gabriel Oprea, printre care şi cele legate de dreptul acestuia de a beneficia de coloană oficială, dar şi locul de unde acesta venea şi unde trebuia să ajungă în ziua accidentului şi dacă, în condiţii de ploaie, nu trebuia să renunţe la escorta cu motociclist.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri politice » Gabriel Oprea, primele declaraţii după moartea motociclistului Bogdan Gigină