Antena Meniu Search
x

George Simion, după consultările de la Cotroceni: Nu cred că guvernul Cîțu și Klaus Iohannis vor prinde 2024

Dacă PSD a refuzat să mai participe la consultările de la Cotroceni cu Klaus Iohannis, co-președintele AUR George Simion a declarat că formațiunea pe care o conduce participă la întâlnire doar din „condescendență instituțională”. La final el s-a arătat încrezător că Guvernul Cîțu și Klaus Iohannis nu vor apuca anul 2024 în funcții.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 22.12.2020, 17:42

George Simion, declarație după consultările cu Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni
George Simion, după consultările cu Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni
  • AUR acuză PSD că „s-a predat total Cotroceniului”
  • Alianța pentru Unirea Românilor nu va vota Guvernul Cîțu

Co-preşedintele AUR George Simion a declarat marţi că Alianţa pentru Unirea Românilor participă la consultările de la Cotroceni, deşi partidul este dezamăgit de „felul în care se mimează consultările”. El a adăugat că AUR nu va vota categoric Cabinetul Cîţu, despre care e convins că nu va prinde anul 2024, precum nici președintele Klaus Iohannis. 

„Poziţia noastră este aceeaşi ca data trecută: categoric nu vom vota Cabinetul Cîţu. Avem propunerea noastră de prim-ministru, avem propunerea noastră de ministru al Educaţiei într-un eventual guvern de uniune naţională”, a declarat George Simion.

AUR, acuze la adresa PSD

Liderul AUR a criticat și decizia PSD de a participa la votul pentru desemnarea președintelui Camerei Deputaților.

Discuția a fost una protocolară. Nu credem că președintele Klaus Iohannis, nici acest viitor guvern pe care președintele îl va anunța diseară o să prindă anul 2024. PSD-ul, din păcate, mi se pare un partid care s-a predat total Cotroceniului. Nu face deloc opoziție și asta s-a văzut noaptea trecută când a stat până la 3 noaptea ca să îl pună pe Ludovic Orban președintele Camerei Deputaților. 

Înțelegerea dintre actualele partide ale sistemului este evidentă. Ne scârbește, după cum îi scârbește pe majoritatea românilor care nu au mers la vot”, a mai declarat George Simion.

Citește și:

AUR solicită redeschiderea școlilor

George Simion a solicitat redeschiderea şcolilor, subliniind că preşedintele Iohannis şi viitorul guvern trebuie să ţină cont de părerea profesorilor şi părinţilor.

„Susţinem categoric redeschiderea şcolilor în sistemul faţă în faţă. Trebuie redeschise şcolile. AUR vrea redeschirea şcolilor, pentru că de bâlci politic sunt sătui. Klaus Iohannis şi Guvernul trebuie să ţină cont de părerea românilor şi să redeschidă şcolile faţă în faţă”, a afirmat George Simion.

Întrebat dacă i-a mai făcut vreun cadou şefului statului, Simion a răspuns: „Doar un mesaj – redeschideţi şcolile de urgenţă”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » George Simion, după consultările de la Cotroceni: Nu cred că guvernul Cîțu și Klaus Iohannis vor prinde 2024