Antena Meniu Search
x

Video George Simion se aştepta să aibă mai mulţi români alături, la protestul AUR, dar a găsit o explicaţie pentru prezenţa redusă

2.000 de români au cerut ieri demisia Guvernului la protestul organizat de liderii AUR pe străzile Capitalei. George Simion se aştepta să aibă mai mulţi români alături, dar a găsit o explicaţie pentru prezenţa redusă: Puterea i-a împiedicat să ajungă. Pe parcursul mitingului, organizatorii au luat şapte amenzi pentru că s-au deplasat fără autorizaţie şi pentru că au instigat la violenţă.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 03.10.2022, 07:42

Vezi și

Protestul a început timid, în Piaţa Universităţii, cu câteva sute de oameni. George Simion a dat vina pe autorităţi - ar fi oprit autocarele cu protestatari, ca acestea să nu ajungă la Bucureşti.

George Simion: Să arătăm că românii nu mai suportă, ăsta e mesajul nostru, nu e protestul lui George Simion, nu e protestul AUR, acesta este protestul românilor simpli. 

Până la urmă, s-au strâns câteva mii de protestatari. AUR susţine că au venit din toată ţara, inclusiv din străinătate. Rodica Zugravu are 74 de ani şi a venit de la Bârlad, cu două sandvişuri în mână şi noul testament.

Rodica Zugravu: La salarii, pensiile să le mărească, alocațiile copiilor, să aibă grijă de bătrâni, de toată lumea. Sperăm în mai bine.

Pe acelaşi subiect

Cinci oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, trei dintre ei au fost transportați la spital

Coloana de manifestanţi a trecut prin faţa sediilor PSD şi PNL Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar trei dintre ele au fost transportate la spital.

Andreea Petrescu, reporter Observator: Peste 500 de forțe de ordine au fost mobilizate din cadrul MAI pentru acest eveniment, polițiști, jandarmi și angajați ai trupelor speciale. mai mult decât atât sunt aici în teren câteva zeci de autospeciale.

Organizatorii au anunţat că protestul AUR va ţine până la miezul nopţii, dar autorităţile au dat stingerea mai devreme.

Alexandru Iacob, Jandarmeria Capitalei: Legea prevede ora desfășurării maxim ora 23 după care intră sub incidenţa preverilor legii 61 şi organizatorii şi participanţii riscă sancțiuni cotravenționale conform legii.

La ora 22, doar câţiva protestatari mai erau în Piaţa Victoriei. Printre ei, şi senatoarea Diana Şoşoacă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri politice » George Simion se aştepta să aibă mai mulţi români alături, la protestul AUR, dar a găsit o explicaţie pentru prezenţa redusă