Antena Meniu Search
x

Guvernul va da Ordonanță de Urgență pentru clarificarea Legii Offshore

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că guvernul va da o Ordonanță de Urgență pentru a clarifica Legea Offshore, proaspăt adoptată de Parlament. Potrivit lui Dragnea, este nevoie de un text clar și riguros.

Guvernul Dăncilă în ședință
Ședință de Guvern la Palatul Victorie a Cabinetului Dăncilă, în iulie 2018 - Mediafax Foto via Hepta

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că guvernul va da o Ordonanță de Urgență pentru a clarifica Legea Offshore, proaspăt adoptată de Parlament. Potrivit lui Dragnea, este nevoie de un text clar și riguros.

Liviu Dragnea susține că textul legii offshore nu este foarte bine definit în anexa în care se stabilesc formulele de calcul şi că vrea ca "textul să fie foarte clar şi riguros pus în formule", fiind o lege de "importanţă uriaşă pentru România". "Mă interesează ca ceea ce s-a decis politic ca şi principii să fie puse foarte clar şi riguros în formule şi în texte", a declarat preşedintele PSD.

Șeful PSD a mai spus că ordonanța pentru clarificarea legii offshore e o prioritate pentru Guvernul Dăncilă.

"Se fac discuţii acum pentru o posibilă Ordonanţă de Guvern în ceea ce priveşte legea offshore. Eu am spus, după adoptarea legii în Comisia de specialitate din Camera Deputaţilor, s-au făcut modificări până în ultimele minute, au fost discuţii şi dezbateri. Ceea ce am pus în textul legii nu este foarte bine definit în anexa în care se stabilesc formulele de calcul. Mă interesează ca ceea ce s-a decis politic ca şi principii să fie puse foarte clar şi riguros în formule şi în texte, pentru că este o lege de importanţă uriaşă pentru România şi e bine să nu existe dubii, pentru că orice dubiu poate fi exploatat oricând de cineva cu rea credinţă, dintr-o parte sau alta. Vorbim de resursele României, vorbim de peste 400 de miliarde de metri cubi de gaze cel puţin, vorbim de zeci de miliarde pe care trebuie să le câştige statul român şi vorbim de câştigarea pentru prima dată a independenţei energetice", a declarat Liviu Dragnea la România TV.

Legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră, a fost adoptată de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, în sesiunea extraordinară care s-a încheiat vineri. 

Legea va impune operatorilor să plătească impozite progresive pe venituri suplimentare, 50% din toată producţia va trebui tranzacţionată pe piaţa românească, iar sumele obţinute vor fi direcţionate spre parteneriatele public-private.

Legea offshore a generat controverse în Coaliţia PSD-ALDE, iar modul în care a fost adoptată a atras critici și din partea ambasadorului SUA în România, Hans Klemm.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Guvernul va da Ordonanță de Urgență pentru clarificarea Legii Offshore