Antena Meniu Search
x

Guvernul abrogă Ordonanţa care a implementat formularul PLF pentru intrarea în ţară

Guvernul a abrogat, vineri, în şedinţa care are loc la Palatul Victoria, Ordonanţa de urgenţă. nr. 129/2021, privind implementarea formularului digital de intrare în România, cu modificările şi completările ulterioare. România elimină astfel formularul digital de localizare a pasagerilor, la intrarea în țară, însă acesta ar putea fi cerut la ieșire, în funcție de destinație.

de Redactia Observator

la 11.03.2022, 13:53

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului
Guvernul abrogă Ordonanţa care a implementat formularul PLF pentru intrarea în ţară - Gov.ro

În condițiile în care starea de alertă s-a terminat în România, a fost eliminat complet și formularul digital de intrare în România, a spus, vineri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Trebuie să facem mențiunea că sunt încă state care au menținut această măsură. Așadar, cetățenii care călătoresc din România către alte state vor trebui să verifice, așa cum s-a întâmplat și până acum, dacă statele în care călătoresc sau prin care tranzitează solicită completarea în continuare a unui astfel de formular. Nu este necesar pentru intrarea în România, dar este foarte posibil în perioada următoare să existe țări care să solicite în continuare completarea acestui formular”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Săptămâna aceasta, autorităţile s-au contrazis pe statutul acestui formular, după expirarea stării de alertă.

După ce ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila afirmase că acesta nu mai trebuie completat, după ridicarea restricţiilor, purtătorul de cuvânt al Guvernului a ieşit public şi a anunţat că  în privinţa formularului PLF ( personal location formular, nr) , până nu va fi abrogată Ordonanţa Guvernului 129/2021 acesta va rămâne necesar, pentru cei care intră în România, astfel că va trebui completat.

Pe acelaşi subiect

Starea de alertă a încetat în România pe 9 martie

După aproape doi ani, starea de alertă a încetat şi, odată cu ea, au fost ridicate toate restricţiile. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, atrage însă atenţia asupra responsabilităţii fiecăruia dintre români pentru ca pandemia să rămână sub control. În acest sens el a făcut câteva recomandări.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit, marţi, despre ridicarea stării de alertă şi recomandările specialiştilor în acest context.  Ministrul Sănătăţii a făcut câteva ”recomandări cu tărie”: 

  • Purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spaţiile închise, în grădiniţe, şcoli şi universităţi, atât pentru personalul didactic şi nedidactic cât şi pentru elevi;
  • Evitarea spaţiilor aglomerate, indiferent dacă sunt în interior sau exterior 
  • Spălatul mâinilor, folosirea unui antiseptic 
  • Mijloacele de transport în comun şi unităţile de interes public curăţate şi dezinfectate periodic 
  • La persoanele care au simptome, testare şi apoi prezentarea la un centru de evaluare pentru a fi evaluaţi şi a primi tratament specific antiviral 

Conform unui sondaj realizat de Observatornews.ro, peste 60% dintre respondenţi consideră că ridicarea restricţiilor este o decizie bună, iar 20% spun că trebuiau ridicate doar anumite restricţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Guvernul abrogă Ordonanţa care a implementat formularul PLF pentru intrarea în ţară