Antena Meniu Search
x

Video Ioana Mihăilă, soluţie de compromis în Guvern. Pe cine ar fi vrut de fapt Florin Cîţu la ministerul Sănătăţii

După o săptămână de criză şi crize, avem în sfârşit ministru la Sănătate. Al patrulea din pandemie. Membră PLUS şi apropiată de fostul ministru, Ioana Mihăilă a fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. E o soluţie de compromis, atât în Coaliţie, cât şi în interiorul USRPLUS. Şi premierul Florin Cîţu a pus condiţii: o acceptă în Guvern dacă nu îl va numi pe Vlad Voiculescu consilier onorific. 

de Larisa Bernaschi

la 21.04.2021, 20:52

Vezi și

A trecut o săptămână de la demiterea fulgerătoare a lui Vlad Voiculescu. Degeaba a tot sperat fostul ministru că partidul îl va nominaliza din nou. USR-PLUS merge mai departe cu Ioana Mihăilă, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. 

Florin Cîţu, premierul României: Avem deja în acord că nominalizările se vor face pe criterii profesionale. Mă aştept să fie un om profesionist.

Nu a fost însă prima opţiune a premierului. Potrivit surselor Observator, Florin Cîţu l-ar fi dorit pe deputatul USR Adrian Wiener. La fel şi cei din USR. Dar PLUS nu a vrut să cedeze portofoliul. Florin Cîţu ar fi acceptat nominalizarea cu o condiţie: să nu îl numească pe Vlad Voiculescu consilier, nici măcar onorific, funcţie pe care fostul ministru al Sănătăţii a spus răspicat că şi-o doreşte. 

Cine este Ioana Mihăilă

Pe acelaşi subiect

De loc din Oradea, absolventă a Facultăţii de Medicină din Cluj- Napoca, Ioana Mihăilă este căsătorită şi are doi copii.  

Medic endocrinolog de profesie, este, împreună cu soţul, şi fondatoarea unei clinici private. Potrivit declaraţiei de avere, deţine trei terenuri în Oradea şi patru locuinţe. 

Conduce un Renault Clio din 2006, iar anul trecut, din salariul de medic a obţinut peste 14 mii de lei şi, din dividende, încă 137 de mii de lei. În conturile din bănci, are peste 400 de mii de lei. 

Este membră PLUS de la înfiinţarea partidului şi conduce filiala Bihor. La alegerile din toamnă, a împrumutat USR cu 20.000 de lei pentru campania electorală. 

Ioana Mihăilă este al patrulea ministru al Sănătăţii care provine din judeţul Bihor, după Ladislau Ritli, Cseke Attila şi Florian Bodog.

Este a doua femeie din Guvernul Cîţu şi a treia femeie din ultimii 30 de ani care conduce Ministerul Sănătăţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Ioana Mihăilă, soluţie de compromis în Guvern. Pe cine ar fi vrut de fapt Florin Cîţu la ministerul Sănătăţii