Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis o apără pe Kovesi. Acuzaţiile care planează asupra procurorilor nu i-au ştirbit încrederea în ei

Preşedintele României reacţionează după scandalul din interiorul DNA. Klaus Iohannis spune că nu are motive să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi.

Vezi și

Preşedintele României reacţionează după scandalul din interiorul DNA. Klaus Iohannis spune că nu are motive să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi. Un deznodământ s-ar putea contura abia săptămâna viitoare. Ministrul Justiţiei a amânat încă o dată anunţul referitor la soarta şefei DNA.

Klaus Iohannis: "Niste penali fac o incercare disperata sa atace si sa discrediteze Directia Nationala Anticoruptie si conducerea acestei directii.  Dupa parerea mea, aceasta incercare este una jalnica si neconvingatoare."

Este prima ieşire publică a preşedintelui, de la izbucnirea scandalului de la DNA Ploieşti. Acuzaţiile care planează asupra procurorilor nu i-au ştirbit încrederea în ei. Klaus Iohannis spune că menţinerea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA depinde, întâi, de rezultatele evaluării făcute de Ministrul Justiţiei. 

Şeful statului nu comentează înregistrările în care Laura Codruţa Kovesi le cere oamenilor din subordine să ajungă cu dosarele penale până la premier. 

Şefa DNA a susţinut că vocea din înregistrări nu îi aparţine. Însă Inspecţia Judiciară a contrazis-o. 

"În cadrul unei şedinte de lucru, a avut manifestări de natură a aduce atingere onoarei şi probităţii profesionale a magistraţilor", se arată într-un comunicat de presă al Inspecţiei Judiciare.

Legea prevede că revocarea unui procuror şef se face la propunerea ministrului Justiţiei. După avizul CSM, decizia finală o ia preşedintele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis o apără pe Kovesi. Acuzaţiile care planează asupra procurorilor nu i-au ştirbit încrederea în ei