Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis condamnă adoptarea proiectului de rectificare bugetară de către Guvern

Klaus Iohannis condamnă adoptarea proiectului de rectificare bugetară în şedinţa de Guvern de miercuri. Preşedintele califică într-un comunicat că decizia executivului este inadmisibilă, pentru că a fost luată fără avizul CSAT.

Klaus Iohannis într-o dezbatere publică
Klaus Iohannis patricipă la o dezbatere la Blaj, pe 12 mai 2018 - Mediafax Foto via Hepta

Klaus Iohannis condamnă adoptarea proiectului de rectificare bugetară în şedinţa de Guvern de miercuri. Preşedintele califică într-un comunicat că decizia executivului este inadmisibilă, pentru că a fost luată fără avizul CSAT.

Într-un comunicat furnizat de biroul de presă al Palatului Cotroceni, se afirmă că "Președintele României, domnul Klaus Iohannis, condamnă ferm adoptarea proiectului rectificării bugetare de către Guvernul condus de Prim-ministrul Viorica Dăncilă, fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării".

"Este inadmisibilă această abordare a Executivului, în condițiile în care avizul CSAT este obligatoriu atunci când sunt afectate bugetele instituțiilor din domeniul securității naționale", se afirmă în comunicat.

Iohannis susţine că, ignorând cu bună ştiinţă necesitatea avizului CSAT, Guvernul se situează de unul dingur în afara cadrului legal în vigoare.

"Demersul inexplicabil de a continua cu adoptarea rectificării bugetare în aceste condiții demonstrează lipsa evidentă a dorinței de dialog a Guvernului în interesul cetățenilor. Este o nouă acțiune care arată agenda paralelă pe care Guvernul Dăncilă o are cu agenda reală a românilor și o încercare de a abate atenția opiniei publice de la problemele grave la care Guvernul nu este capabil să găsească soluții", transmite Iohannis.

În comunicat, preşedintele avertizează că "lipsa de viziune și de responsabilitate, cât și modul dezastruos în care a fost gestionată activitatea guvernamentală fac previzibilă intrarea României în dificultăți majore". Potrivit lui Klaus Iohannis, responsabili pentru situația complicată în care este împinsă România sunt "atât membrii foarte slab pregătiți ai Guvernului, cât și partidele politice care susțin în continuare cel mai incompetent guvern din ultimii 30 de ani".

Iohannis precizează că el consideră necesară această rectificare bugetară şi de aceea "și-a manifestat întreaga disponibilitate pentru a discuta cu Guvernul și a găsi soluțiile potrivite".

Marţi, la şedinţa CSAT, Klaus Iohannis a respins proiectul guvernamental de rectificare bugetară, cerând aducerea unor modificări printr-un dialog instituţional.

"Acestei invitații la colaborare loială în interesul public, Guvernul îi răspunde prin obtuzitate politică, preferând să întrețină un conflict, care îi afectează direct pe cetățeni", spune comunicatul.

Într-o scrisoare adresată miercuri, Klaus Iohannis a chemat-o joi pe Premierul Dăncilă la Cotroceni, pentru a discuta pe tema rectificării bugetare. La întâlnire au fost convocaţi şi miniştrii de resort. Pe 6 septembrie însă, conform agendei, Viorica Dăncilă are programată o vizită în Spania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis condamnă adoptarea proiectului de rectificare bugetară de către Guvern