Antena Meniu Search
x

Video Iohannis îl contrazice pe Ciolacu. "Cea mai bună variantă este ca România şi Bulgaria să intre împreună în Spaţiul Schengen"

"Cea mai bună variantă, de departe, este ca România şi Bulgaria să intre împreună în Spaţiul Schengen şi spre asta converg toate negocierile şi încercările de a-i convinge pe cei care încă sunt reticenţi", a afirmat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, transmite Agerpres. Declarația vine în contextul în care Marcel Ciolacu a spus, într-un interviu pentru Bloomberg, că țara noastră ar putea să ia în considerare decuplarea de Bulgaria în vederea aderării la Spaţiul Schengen.

de Redactia Observator

la 08.11.2023, 14:01

Iohannis îl contrazice pe Ciolacu. "Cea mai bună variantă este ca România şi Bulgaria să intre împreună în Spaţiul Schengen"
Iohannis îl contrazice pe Ciolacu. "Cea mai bună variantă este ca România şi Bulgaria să intre împreună în Spaţiul Schengen" - Profimedia Images

"Negocierile pentru aderarea României la Schengen continuă şi nu continuă, ca să zic aşa la un nivel mic. Toţi suntem foarte implicaţi, toţi căutăm să convingem, în special, sigur, partea austriacă care este foarte reticentă în continuare în această speţă. Se continuă pe toate planurile şi evident că se discută, mai degrabă informal, decât formal, diferite variante de cum se poate continua. Nu este foarte complicat de văzut că există puţine variante: ori intrăm România şi Bulgaria, ori nu intră niciuna, ori intră unul şi celălalt nu. Sunt variante, sigur, teoretice. Şi vreau să subliniez din capul locului că de departe, repet, de departe cea mai bună variantă este ca România şi Bulgaria să intre împreună în spaţiul Schengen şi spre asta converg toate negocierile şi toate încercările de a-i convinge pe cei care încă sunt reticenţi în această chestiune", a declarat şeful statului, într-o conferinţă de presă alături de premierul belgian Alexander de Croo.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Iohannis, în vizită oficială în Belgia 

Preşedintele a ajuns miercuri în Belgia, în vizită oficială. Va fi primit de regele Philippe şi are consultări politice cu premierul belgian, Alexander De Croo, potrivit Administraţiei Prezidenţială. Şeful statului va vizita Centrul belgian de Cercetări Nucleare (SCK CEN) din oraşul Mol, care cooperează îndeaproape cu instituţiile româneşti de profil. Cu acest prilej, Iohannis se va întâlni cu o echipă de cercetători români care lucrează la SCK CEN.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, vizita oficială a preşedintelui Klaus Iohannis în Belgia are loc în cadrul unui dialog bilateral intens în ultimii ani, urmând vizitelor în ţara noastră ale regelui Philippe şi prim-ministrului Alexander De Croo, din iunie şi aprilie 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Iohannis îl contrazice pe Ciolacu. "Cea mai bună variantă este ca România şi Bulgaria să intre împreună în Spaţiul Schengen"