Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis: Legile justiţiei care au ieşit acum din Parlament sunt bune. Le voi promulga dacă vor trece de CCR

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că noile legi ale justiţiei care au fost adoptate recent de Parlament sunt bune şi a arătat că le va promulga dacă vor trece de Curtea Constituţională a României (CCR), relatează Agerpres

de Redactia Observator

la 20.10.2022, 18:02

Klaus Iohannis: Legile justiţiei care au ieşit acum din Parlament sunt bune
Klaus Iohannis, la Bruxelles - www.presidency.ro

"MCV ţine foarte mult de felul cum vor fi evaluate noile legi ale justiţiei şi aici cred că putem să fim optimişti. Sunt legi bune care au ieşit acum din Parlament. Sigur, mai sunt câteva proceduri până când vor fi promulgate, dar sper să nu dureze foarte mult, în paralel însă deja pot începe primele evaluări pe aceste legi şi dacă evaluările vor fi pozitive aşa cum mă aştept eu, de exemplu, atunci putem în mod real să ne aşteptăm la ridicarea MCV-ului şi intrarea în mecanismul general de stat de drept care a fost instituit pentru toate statele membre", a spus şeful statului, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European.

Preşedintele Iohannis a fost întrebat dacă există semnale privind un raport pozitiv al Comisiei Europene pentru ridicarea MCV, în contextul în care Olanda condiţionează accesul României la spaţiul de liberă circulaţie de ridicarea acestui mecanism. Şeful statului a mai arătat că va promulga legile justiţiei dacă vor trece de CCR. Olanda spune un "nu" răspicat aderării României la Spaţiul Schengen. Parlamentul olandez a votat o rezoluţie prin care cerem să nu fim primitţi în spaţiul de liberă circulaţie.

Premierul Nicolae Ciucă a spus că România și-a oferit disponibilitatea ca reprezentanții Olandei să vină să verifice dacă țara noastră îndeplinește condițiile pentru accederea în Spațiul Schengen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis: Legile justiţiei care au ieşit acum din Parlament sunt bune. Le voi promulga dacă vor trece de CCR