Antena Meniu Search
x

Iohannis: România va relua în 2023 participarea la misiunea de poliție aeriană NATO în zona baltică

România va relua în 2023 participarea la misiunea de poliție aeriană NATO în zona baltică, i-a spus președintele Klaus Iohannis omologului său leton, Egils Levits, în marja Summitului B9 de la București, potrivit Mediafax.

de Redactia Observator

la 10.06.2022, 20:59

Iohannis: România va relua în 2023 participarea la misiunea de poliție aeriană NATO în zona baltică - presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut, vineri, o întrevedere cu președintele Republicii Letonia, Egils Levits, la București, în marja Summitului B9.

România va relua în 2023 participarea la misiunea de poliție aeriană NATO în zona baltică

Pe agenda discuțiilor s-au aflat perspectivele de consolidare a cooperării bilaterale, coordonarea în plan european și în diversele formate de cooperare regională, precum București 9 și respectiv Inițiativa celor Trei Mări, al cărei următor summit va fi găzduit de Președintele Letoniei la Riga, la 20 iunie 2022.

În contextul sărbătoririi în această lună a 100 de ani de relații diplomatice, cei doi președinți - român și leton - au subliniat dinamica pozitivă a cooperării bilaterale, dar și potențialul existent în domeniul economic, prin creșterea schimburilor comerciale și a investițiilor reciproce, al educației, mediului, cercetării și securității cibernetice.

Pe acelaşi subiect

Președintele Klaus Iohannis a reiterat importanța pentru România a Inițiativei celor Trei Mări, care are implicații strategice multiple, de la componenta securitară la cea economică, cu accent pe infrastructura de transport și cea de energie.

Președintele Klaus Iohannis a reamintit și decizia României de a relua în 2023 participarea la misiunea de poliție aeriană NATO în zona baltică, aceasta fiind apreciată de omologul leton ca o contribuție la asigurarea securității aliate pe Flancul Estic al NATO.

Cei doi președinți au avut și un schimb de vederi privind situația de securitate din regiune și sprijinul acordat Ucrainei și refugiaților ucraineni. Au mai fost discutate și modalitățile concrete de sprijinire a Republicii Moldova, atât în ceea ce privește cererea sa de aderare la Uniunea Europeană, cât și în plan economic, financiar și pentru a face față provocărilor actuale în multiple planuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Iohannis: România va relua în 2023 participarea la misiunea de poliție aeriană NATO în zona baltică