Antena Meniu Search
x

Iohannis, val de ironii și critici la postările despre criza politică: „Vorbiți ca un adevărat președinte ... al PNL”; „Am nimerit cel mai român neamț!”

Președintele României, Klaus Iohannis, se confruntă cu un val de critici, jigniri și ironii pe rețeaua de socializare Facebook, atât din partea românilor care nu au fost de acord cu politica sa, cât și din partea celor care susțin că l-au votat și susținut până în prezent.

De Cornel Preda la 07.10.2021, 17:23
Klaus Iohannis a fost ironizat și criticat pe Facebook pentru ultimele mesaje transmise în contextul crizei politice
Klaus Iohannis a fost ironizat și criticat pe Facebook pentru ultimele mesaje transmise în contextul crizei politice - Hepta / capturi Facebook Klaus Iohannis

Dacă până acum o săptămână postările din social-media ale președintelui României erau predominant apreciate, odată cu votarea moțiunii de cenzură și cu poziționarea de partea lui Florin Cîțu, atât în lupta internă a PNL, cât și în scandalul din coaliția de guvernare, Klaus Iohannis a devenit ținta ironiilor, jignirilor și criticilor pe Facebook.

Ultimul mesaj al președintelui pe Facebook, prin care anunță că a stabilit data consultărilor pentru desemnarea unui nou premier și în care critică din nou USR pentru votarea moțiunii de cenzură, a strâns în doar o oră peste trei mii de reacții și aproape 2.500 de comentarii. Ce este de remarcat însă este că reacția care predomină postarea de pe Facebook a lui Klaus Iohannis este „Haha”, folosită de aproape jumătate dintre cei care au interacționat cu mesajul președintelui. Emoticonul de apreciere a fost folosit de mai puțin de 1.000 de ori, fiind apropiat ca valoare de cel prin care utilizatorii își manifestă „reacția nervoasă” cu privire la mesajul transmis.

Și precedentul mesaj al lui Klaus Iohannis s-a „bucurat” de același tratament din partea utilizatorilor Facebook. Reacția președintelui după votarea moțiunii de cenzură, în care anunța că România nu avea nevoie de încă o criză, dar că totodată consultări va convoca abia peste o săptămână, a strâns până în prezent 39.000 de reacții, dintre care aproape 14.000 sunt râsete, 12.000 aprecieri și peste 11.000 nervoase, dar și 36.000 de comentarii, la fel de nefavorabile.

Ce a scris președintele României pe Facebook

Pe acelaşi subiect

Guvernul a căzut victimă orgoliilor unor politicieni care nu au în spate nicio gândire pentru români. Politicienii care au votat moțiunea de cenzură au dorit să arate pur şi simplu că au voturi suficiente. USR, care s-a dat mare partid reformist, nu doar că a abandonat guvernarea din motive de ei știute, dar s-a aliat cu PSD și cu AUR și au dărâmat guvernul. Voi invita luni partidele parlamentare la consultări și voi încerca, împreună cu cei mai maturi, mai responsabili, să găsim o ieșire din această criză. Nu ştiu dacă această primă rundă de discuții va duce la o soluție, dar sunt total implicat și hotărât să găsesc împreună cu partidele care au maturitatea politică necesară o ieșire, fiindcă nu putem să stăm peste iarnă fără guvern cu puteri depline, în plin val patru al pandemiei de COVID-19 și într-o criză a prețurilor la energie”, a scris Klaus Iohannis.

Cum au reacționat românii la mesajul președintelui

Mesajele despre criza politică din România au stârnit numeroase comentarii, cele mai multe fiind critici la adresa președintelui. Multe comentarii sunt jignitoare, iar oamenii cer demisia sau sunt ironici cu președintele Iohannis.

„Am nimerit cel mai român neamț!” sau „Ați vorbit ca un adevărat președinte... al PNL”, au fost câteva dintre ironiile românilor. Magicianul Robert Tudor i-a scris că „nici măcar eu nu vă pot ajuta dom' președinte”, reacție apreciată de peste 18.000 de internauți. Ștefan Stan s-a oferit să îi cânte ceva de inimă albastră, iar pagina USR Tineret i-a urat distracție plăcută la golf până la consultări. Și Liviu Pleșoianu a remarcat reacțiile oamenilor la postarea lui Iohannis: „Urmăresc cu atenție și îngrijorare cum oamenii cei răi mai mult râd decât vă apreciază postarea! Dar nu vă necăjiți. Sunt miliarde de români care vă iubesc. Doar că nu vă pot da like momentan pentru că sunt plecați să joace golf”, a scris Pleșoianu.

Alți români s-au declarat dezamăgiți de cum se comportă Klaus Iohannis în al doilea său mandat și i-au amintit chiar că „singurul motiv pentru care vă aflați azi în funcție este faptul că ați candidat contra Vioricăi Dăncilă”.

  • „Ați căzut rău de tot într-o penibilitate doar de dumneavoastră știută. Pe lângă USRPLUS jigniți fără nonșalanță mii de oameni care au stat ore în șir să vă voteze. Rușine!”
  • „Se pare că ați ales să ieșiți din politică în cel mai josnic mod posibil”
  • „Ai eșuat din toate punctele de vedere! Demisia!”
  • „Un președinte care postează mesaje pe Facebook ca un adolescent, ca și cum toată populația României urmărește contul dumnealui cu sufletul la gura este de o penibilitate cum n-am văzut. Doar Donald Trump mai făceau așa, dar măcar de la el nu aveam pretenții și nici nu era șeful țării mele…”
  • „Ești președintele mafiei, nu al oamenilor. Nu te-am votat pentru circul ăsta. Ne vedem la suspendare, nesimțitule. Esti responsabil pentru mortii din valul 4 si esti responsabil pentru hotia din tara. 7 ani de zile te-ai prefacut foarte bine, dar e de ajuns!”
  • „Trist, dar adevărat! Suntem un stat eșuat din cauza conducerii!!”
  • „Dacă voi avea ocazia de a vota demiterea o voi face cu aceeași satisfacție cu care te-am votat.Pe mine nu mă mai reprezinți.Să nu zici ca nu ți-am spus !”

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Iohannis, val de ironii și critici la postările despre criza politică: „Vorbiți ca un adevărat președinte ... al PNL”; „Am nimerit cel mai român neamț!”